31 mars 2010

Mönsterås Kommun inför övervakningskameror på Storgatan


Mönsterås Kommun har beslutat att sätta upp övervakningskameror på Storgatan. På det här fotot syns redan en längst uppe till höger.


Jag lyckades zooma in övervakningskameran som ser ut så här.


Övervakningskameror på Storgatan
Mönsterås Kommun har efter beslut i fullmäktige bestämt att man skall sätta upp övervakningskameror på Storgatan. Till att börja med.

- På sikt hoppas vi kunna sätta upp kameror på alla större gator i kommunen, säger en centralt placerad tjänsteman.

Vill komma nära medborgarna
Uppenbarligen är det Centerpartiet som ligger bakom nyordningen.

- Alla undersökningar visar att mönsteråsarna är nöjda med sin kommun. Nu vill vi komma medborgarna ännu närmare. Roland Åkesson har en tung arbetsbörda och kan inte personligen vara med på alla evenemang, även om han försöker. Genom övervakningskamerorna kan han ändå se vad som händer och folket kan vinka till Roland i kamerorna, säger en högt uppsatt centerpartist i kommunen.

Stor datorskärm på gång
Internt arbetsmaterial från centerpartiet visar att man också har planer på en stor datorskärm i centrala Mönsterås där kommunalrådet när han så önskar kan visa sig och hälsa på medborgarna.

Vad tycker socialdemokraterna om detta? Jag fick inte tag på partiets förstanamn, men en person i toppskiktet betonar att samarbetet fungerar bra i Mönsterås.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Trams och hybris,känns väldigt bekant när en självgod potentat vill synas precis som i forna Ryssland och Kina,bara för att nämna några diktaturer.Marscher på storgatan och annan uppblåsthet kan väntas oxå då.Här i Kalmar var förre kommunalrådet Henriksson inne på att få titulera sej borgmästare och tanken finns även för nuvarande Persson.För högdjuren handlar det än mer om att visa sej maktfullkomna.

Anonym sa...

DET ÄR 1:APRIL IDAG VA ?
ELLER HUR.

Anonym sa...

Han gick på de´!

Bert sa...

Hahaha, Jonny är en 1 April filur av rang.

Men ingen rök utan eld, Jonny har säkert inte valt bilden på huset där SOSSEBLASKAN ÖSTRAN/NYHETERNA huserar utan anledning.
Folkövervakarna inom IB(Informationsbyrån)är fortfarande in action och det i varje liten byhåla.

Macke sa...

Det hemska är att att det är fullt möjligt....
Blev lite orolig när datumet för bloggen var igår och i så fall inte hade varit ett skämt8)

Jonny sa...

Tack för kommentarer!

Bert: Jo, en liten tanke fanns det. Den som är finurlig kan knyta ihop trådarna mellan Centerpartiet, Socialdemokraterna, Östran och IB.

Macke: Ja, ibland är verkligheten närmare än vad man kan ana. Jag skrev inlägget och sparade det igår, men publicerade det idag. Tanken var att dagens datum skulle visas, men så blev det tyvärr inte.

Björn Olsson sa...

Jonny klar för centerpartiets lista som första namn, övergångssumma hemlig.
Roland petad.
Enligt "säkra" källor blev Roland petad med följande ord;
"Roland är en bra person, som nu äntligen gått i pension.
5 år räcker (och blir över)"

Jonny sa...

Ha, ha, jag hade faktiskt en idé som gick lite åt det hållet, men jag ville inte skriva om mig själv.

Anonym sa...

Blev själv road över det hela,ingen reflektion på dagen.TACK för garvet,hahahahahaaa. Ett garv förlänger livet & jag lär bli minst 100 nu.Ha en fortsatt trevlig helg