12 mars 2010

Nytt från GIF - inget Holland för spelare som misskötte sig

Möten
Mönsterås GIF:s herrsektion förefaller ha haft ett antal möten för att reda ut de senaste veckornas turbulens. Detaljerna i vad som inte har fungerat i GIF förblir okända, men sannolikt handlar det om disciplinära problem hos ett par av spelarna. En skall bland annat ha tagit tag med handen om en domares mun under en träningsmatch och blivit utvisad. Ytterligare en spelare blev utvisad i samma match. Huruvida detta bara var toppen på ett isberg eller isolerade dumheter vet jag inte. Vidare talades det om en tränare som hade svårt att tygla sitt humör och som valde att ta en paus i tränarsysslan. Dessutom valde lagkaptenen att ta timeout från fotbollen, trött på utvecklingen inom GIF (samtidigt som han hade skador).

Inget träningsläger i Holland för spelare som misskötte sig
Men nu verkar det alltså som om styrelsen har satt ner foten. Enligt vad jag bedömer som tillförlitliga uppgifter beslutade man igår att de två spelare som har misskött sig inte får följa med på träningslägret i Holland. Eftersom styrelsen har mer kunskap i ärendet än vad jag har så får man hoppas att det var ett genomtänkt beslut. Att styrelsen skulle markera var självklart. Det som har hänt är förstås oacceptabelt beteende om man vill representera GIF. Men min spontana reaktion är att straffet är lite väl hårt och riskerar att bli kontraproduktivt. Å andra sidan – om en mycket stark markering av det här slaget kan göra att vi slipper dumheter av den här kalibern i framtiden, så var det kanske ändå någon mening med beslutet. Hoppas nu bara att någon fångar upp grabbarna så att de inte hamnar utanför gruppgemenskapen. Hur illa man än har betett sig skall det alltid finnas en väg tillbaka.

Konstruktiva samtal
I övrigt tror jag att alla vänner av GIF inser att vi behöver vår lagkapten. Men man ska inte stressa och pressa den som har tagit timeout. Men vad jag förstår så har det förts konstruktiva samtal mellan lagkaptenen och styrelsen. Dessutom hittade läkarna inget fel på lagkaptenens knä. Så låt oss våga hoppas på att vi får se nr 11 tillbaka i GIF:s dräkt när seriespelet drar igång.

Därmed får vi hoppas på en lugn månad innan seriespelet drar igång.

Det går bra för Anton och Niki
Jag noterar också att det går bra för ett par av de spelare som lämnade GIF efter förra säsongen. Anton Agebjörn som gick till Kalmar FF Tipselit har redan nätat för laget och gjort flera fina inhopp. Niki Avdyli som gick till OAIK har bara efter ett par månader fått vara med i startelvan och gjort mycket bra ifrån sig. Starkt med tanke på åldern och den hårda konkurrens som råder i OAIK. Det brukar ta längre tid att spela in sig i laget.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Synd med att halva laget kommer sluta nu! pga av detta!

Jonny sa...

Det är lite den reaktionen jag var rädd för. Det finns förstås risk att andra spelare i någon slags missriktad solidaritet inte vill spela mer för GIF. Väldigt illojalt mot föreningen i så fall. Har man den inställningen så passar man enligt min mening inte i GIF.

Anonym sa...

Det är så löjligt att hota med att lämna Gif det är bättre att stå för sina misstag man gjort mot klubben & sina lagkamrater veks upp grabbar & ta denna smäll glöm & gå vidare & tänk att sådant inte ska hända igen !

Ardi Ajeti sa...

Jag var inte med mot Långemåla och jag har bara hört vad som har hänt.Både grabbarna och tränaren gjorde fel och vi snackade efter de som hände att det ska inte upprepas mer och alla försökte glömma detta och titta framåt.Senaste tiden på träningen har det vart bra fart och alla ser riktigt taggade ut.Men i torsdag hade styrelsen möte och de bestämde att spelarna ska inte får följa med till Holland.Det är rikigt dåligt av dom för att det är 4-5 äldre spelare som bestämde att dom inte ska med,men om det är så här då borde tränaren inte eller hänga med? Han gjorde lika mycke fel,men jag är trött på det här för att vi hade glömt detta och nu kommer det här och förstör stämningen i laget,och jag tänker inte spela mer för gif för jag har ingen lust längre efter det beslutet dom tog och jag tycker att dom borde börja behandla folk likadant oavsett hur man ser ut eller vart man kommer ifrån.Det är säkert mer som känner som jag och när dom får hänga med till Holland då är jag tillbaks annars inte.
MVH Ardi Ajeti nr 8
Lycka till

Jonny sa...

Ardi: Jag var som sagt lite rädd för den reaktionen. Ni är så j-la solidariska i det där gänget. Men jag tycker inte att ni sviker grabbarna genom att spela för GIF. Grabbarna är så pass duktiga att de ändå kommer tillbaka. Vi får väl se vilket lag som står på planen när seriespelet börjar i april. Det vore väldigt tråkigt om du inte ingår i den truppen! Ardi, jag vädjar!

Curt sa...

Jag håller med Ardi, lite synd och stänga av lagets bästa spelare enligt mig, tror inte det är till någon nytta för GIF som bara kommer att förlora på det!
Tycker dessutom att det är lite för hård straff de kunde ha gjort något annat som ex. Ställa upp på att sälja bingo lotto eller döma matcher som straff osv. Nu verkar den dåliga andan ha kommit tillbaks efter att den var på väg bort! Lite dåligt av styrelsen att inte kunna tänka innan de agerar!

Jonny sa...

Ja, det här var nog inget lätt beslut. Min spontana reaktion var att straffet kändes för hårt. Men så tänkte jag att jag nog inte känner till allt. Några konsekvenser var väl av nöden, men vilken nivå kan alltid diskuteras. Men om styrelsen backar nu så är det ju detsamma som att avgå.

curt sa...

Men de borde förstå att alla gör misstag och lär sig av det! Så de kunde fått något lindrigare!Men men så som jag känner styrelsen så är det Roger som bestämmer för hela slanten och det ryktas även om att spelare i laget var med och tog detta beslut!

Jonny sa...

Du är en klok man Curt. Kanske borde styrelsen ta råd av dig och några till som varit med ett tag.

idris eliassi sa...

Det var ett j-vla snack om detta lämna det nu! De har beslutat som de har gjort, vill de stänga av mig så får de göra det, men personligen tycker jag också att det var ett fånigt straff och det var riktigt dåligt stil och att ta beslutet utan mig, så att jag inte fick något sagt! Ardi du ska spela skit i detta!
Tycker vi ska gå vidare å glömma den här skiten!

Jonny sa...

Idris: Det förstår du väl att det blir diskussioner när det blir så här. Folk har olika åsikter och måste så få ha. Jag föreslår ändå att Idris får sista ordet.

Anonym sa...

Mkt snack om detta dåligt beslut
av Styrelsen att stänga av oss'
men vi får gå vidare. / Beqir Fifa

Anonym sa...

Har ni inget annat att diskutera angående GIF var på bägge matcerna i helgen och jag tycker dom spelade bra ! Curt du kan inte mena allvar när du säger att dom två bästa spelarna det är nog lite fel Idris köper jag men inte Bekir