7 mars 2010

Nytt från GIF (uppdaterad med matchresultat)

Några frågetecken kan rätas ut
De senaste veckornas turbulens i GIF har gjort att många rykten snurrat runt. Ett par frågetecken kan nu rätas ut.

1. GIF:s tränare Zuhrija Rasidovic ska inte sluta, men har själv valt att inte leda laget för en tid.

2. Den spelare som blev utvisad i träningsmatchen mot Långemåla och som sades ha slagit en domare, ska enligt domaren själv ha tagit tag med handen runt munnen, inte utdelat slag. En viss gradskillnad, om än illa vilket som. Ytterligare en spelare blev utvisad i träningsmatchen. Jag är fullt medveten om att domarstandarden inte alltid är på topp, och domare får förstås acceptera vissa irritationer och även kritisk analys efter matcherna, men det finns en tydlig gräns man inte får passera.

3. Spelarna väntar på Smålands FF:s disciplinnämnds dom och spelar inte match i GIF i väntan på domen.

Djupare kris eller isolerade händelser?
Frågan som varje vän av GIF ställer sig är förstås om dessa händelser är symptom på en djupare kris i laget, eller om det är isolerade händelser och således bara handlar om en överengagerad tränare och ett par hetlevrade ûberförkaxigade ungdomar. Med andra ord - är det äktenskaplig kris eller bara ett familjegräl?

Om det är en djupare kris så ser det illa ut inför säsongen. Då kan det ta tid att lossa knutarna. Annars får man försöka vända det till något positivt. Om tränaren kan tygla sig något så kan hans stora engagemang bli en stor tillgång för laget. Är han för het så legitimerar det oöverlagda utbrott. Och om de kaxigaste inser att den inställningen måste kombineras med en stor portion ödmjukhet, så kan det nog bli ordning på laget igen. Att spela i representationslaget är en stor ära som förpliktigar i uppförande.

Just nu har jag slutat tänka på serieseger. Nu har man några veckor på sig att få ett harmoniskt lag. Nu gäller det alltså att ta sig samman, snacka igenom det som behöver redas ut och skapa en atmosfär där fotboll är roligt. Lyckas man med det så kan det trots allt bli en trevlig säsong.

Idag möter GIF Läckeby i en träningsmatch. Eftersom GIF lär sakna flera av sina bästa spelare, så har jag inga större förväntningar. Överraska mig!

Uppdatering söndag em:
Som väntat fick GIF det svårt mot Läckeby idag. Förlust med 0-4. Det är förstås inte bra. Men GIF bör ha saknat några av sina bästa spelare. Lägg därtill det jag skrivit om ovan + en tung snövinter som drabbar lag utan konstgräsplan extra hårt. Men visst - 1-8 i målskillnad efter två träningsmatcher mot andra division 5-lag sänker förväntningar ytterligare inför säsongen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Var o kollade på matchen, GIF spelade riktigt bra å fick oturligt 1-0 i baken efter 20 sekunder! men sen tog de tag i matchen på ett positivt med flera chanser som stolpskott och en fin frispark av Martin johansson som målvakten gjorde en jätte räddning på, så de hade hela första halvleken bortsett från de första 10 minuterna. I andra halvlek så gjordes det flera byten och olika spelare testade lite ovana positioner för dem och det blev lite konstigt för dem, de hade det lite svårt i de nya positionerna. Men helt klart kan jag säga att GIF såg ut och ha roligt på plan även att de förlorade! Sen var ju det så klart bara GIFS andra match på gräs i år, så det är lite ovant med den utan de spelade på, men helt klart så var denna match en bättre insats mot långemåla! GIF höll i bollen bra och försökde spela sig ur Situationerna utan att försöka rensa vilket är positivt! Men helt klart så saknades några spelare också som Weslund och jamal som båda är startspelare! Men i det hela så gör GIF framsteg!

Jonny sa...

Tack för referatet! Det låter ju förhoppningsfullt. Innerst inne tror jag nog det kan bli ganska bra när det börjar på riktigt. Men jag har för egen del sänkt förväntningarna inför säsongen. Jag tror på grabbarna, men förutsättningarna har inte varit de bästa. Hjärtat säger en sak, huvudet en annan. Självklart skall laget behålla sin målsättning, men samtidigt kan det kanske vara skönt att slippa vara given toppfavorit.

Anonym sa...

Ingen problem!
Det har ju sina fördelar med att vara outsiders ibland. Men vi får hoppas på det bästa i år och om spelet kommer igång så tror jag att GIF kan gå långt!