6 mars 2010

Inför premiären i division 5 nordöstra - Hjorted/Totebo

Hjorted/Totebo
Idag fortsätter jag kartläggningen av Mönsterås GoIF:s konkurrenter i division 5 nordöstra. Tidigare har jag skrivit om Besa FF och Fågelfors IF. (Hur det blir med Besa efter den hotande konkursen återstår att se) Idag är det dags för Hjorted/Totebo.

Svårigheter förra säsongen
Sedan några år bildar Hjorteds GoIF och Totebo IF ett gemensamt fotbollslag. Förra säsongen klarade man sig med nöd och näppe kvar i femman. Åren dessförinnan tillhörde man övre halvan efter att 2005 ha åkt ur fyran där man spelat några år. Trenden har alltså varit nedåtgående och nu flåsar division sex i nacken.

Nysatsning och skyttekung
I år verkar man dock göra en viss nysatsning för att rädda laget kvar i femman. 30-årige skyttekungen Johan Karlsson-Törndahl blir nämligen ny spelande tränare (tillsammans med Uffe Petersson). Förra säsongen gjorde Johan 17 mål i division 4 laget Gunnebo IF. Och i första träningsmatchen i år besegrades division 6-laget IFK Tuna med 5-0. Två av målen gjordes av den ovan nämnde Johan Karlsson-Törndahl.

Lämnar bottenträsket
Så frågan är vad han kan betyda för lagets möjligheter. Vissa menar att man inte ska överdriva betydelsen av en spelare, men man har ofta sett hur en framgångsrik spelare med rutin kan lyfta en hel trupp. Jag tror definitivt att Hjorted/Totebo lämnar bottenträsket i år.

Övriga nyförvärv: Oliver Persson, 16 år, från Frödinge och Daniel Wernersson 18 år från IFK Västervik.

Mitt tips: Mittenlag med viss överraskningspotential.

Spelar på: Hjortheden

Inga kommentarer: