22 april 2010

Hemmapremiär för revanschsuget GIF

Nu är det bara tagga inför lördag gubbar, två bra träningar i veckan och sen ett jävla gött go på lördag så vi kan åka hem från Mönsterås med 3 pinnar gubbar. (saxat från Ankarsrums IS gästbok)

På lördag smäller det igen, då är det hemmapremiär och då ska Ankarsrum få betala för förlusten senast. Blir inte roligt för dem att åka hem med 0 poäng i bagaget. (saxat från Mönsterås GIF-spelaren Daniel Wesslunds blogg).

Hemmapremiär
Ja, på lördag är det alltså dags att styra stegen ner till IP för första gången i år. Då är det nämligen hemmapremiär för GIF i division 5 nordöstra när Ankarsrums IS kommer på besök.

Revanschsugna
Det blir onekligen en intressant drabbning. Som citaten ovan visar så lär båda lagen vara rejält revanschsugna efter svidande förluster i första omgången. GIF förlorade snopet mot B.O.IF med 1-2 trots massivt men ineffektivt spelövertag. Ankarsrum fick stryk med 0-6 mot division 2 laget Vimmerby IF:s farmarlag FC Vimmerby.

Ankarsrum
Ankarsrum, bildad 1919, är svåra att bedöma. Efter att förra året ha varit chanslösa i fyran, får man i år ta nya tag. Enligt uppgifter på Ankarsrums hemsida så är det ett ganska ungt lag man har till förfogande. De flesta lär vara födda på 1990-talet. Om man ska tro det som skrivs på hemsidan spelar man 4-5-1 eller 4-2-3-1 – med andra ord tråkdefensivt i första alternativet och tråkavancerat i det andra.

Ankarsrum bättre än senaste resultatet
Vissa tecken tyder på att man har svårt att få igång målskyttet, vilket kanske kan förklaras av de ovan nämnda spelsystemen. En träningsmatch mot Västervik BOIS slutade nyligen 0-3, och så 0-6 förra helgen. I en match mot IFK Tuna vann man dock med 4-3, men då handlade det om division 6 motstånd. Nu verkar det dock som om man höll spelet väl uppe mot FC Vimmerby under första halvlek som slutade 0-0. Enligt ett matchreferat så hade Ankarsrum flera målchanser och tvingade Vimmerbys målvakt till flera räddningar. Man ska nog inte låta sig luras av det senaste resultatet mot ett lag som håller division 3 klass.

Passningsspel och kamp
Jag hoppas att GIF ändå kan lirka upp Ankarsrum och ta sig förbi försvarsbarriären. Men det lär kräva både ett fungerande passningsspel och kamp; förhoppningsvis utan onödiga varningar. Och så gäller det att hålla motståndarna och bollen borta från straffområdet – till varje pris.

Hoppas också att GIF kan spela med bästa laget. Nu är det väl så att man kommer att få växla lite under en säsong, men det är alltid bra med viss kontinuitet.

Det bör bli seger
Jag tror GIF tar det här på lördag. En bra offensiv bör slå en defensiv uppställning, om nu Ankarsrum håller fast vid den. Och håll ett extra öga på Wesslund i GIF. Jag tror han blir lurig på lördag om han spelar – AIK vann senast mot KFF och han lär också ha tatuerat in en AIK-symbol i veckan. Wesslund är definitivt på G.

Mitt tips: 2-1 till GIF.

SMHI lovar än så länge sol på lördag, om än lite kyligt.

Skador odyl: Enligt säkra uppgifter kommer GIF att sakna Ardi Ajeti på lördag eftersom han måste ta det lugnt efter operation. Det lär dock vara av övergående natur. Vidare är Beqir Fifa borta resten av säsongen pga ledbandsskada. Ledsamt.

1 kommentar:

Martin Johansson sa...

Bra tippat Jonny! :D