13 maj 2010

Dags för FC Vimmerby att få smaka på smisk – försnack och tips inför omgång 6 i division 5 nordöstra

FC Vimmerby ska få smaka på smisk
På lördag blir det föreställning. Då ska FC Vimmerby få smaka på smisk för första gången i år. Platsen för denna unika tilldragelse är Idrottsparken i Mönsterås. Och vi behöver inte ta fram mattpiskaren. Det räcker med GIFs startelva. Lägg därtill den magistrala åsynen av läktarna på IP som kan få vilket lag som helst i division 5 att darra i knävecken, eftersom de mest är vana att se en och annan ströbänk utmed ena långsidan.

Imponerande segersvit, men...
FC Vimmerby är som de flesta väl vet farmarlag till Vimmerby IF i division två. Segersviten de fem första omgångarna lyder 6-0, 1-0, 5-3, 4-1, 3-0. Imponerande förstås. Några noteringar skall ändå göras: 1. FC Vimmerby vann bara med 1-0 mot Rödsle som är ett mitten/bottenlag. 2. Mot Ankarsrum var det 0-0 i halvtid. 3. I matchen mot Överum ledde Överum med 1-0. 4. I matchen mot Hjorted/Totebo var det bara 1-0 i halvtid.

I övrigt vittnar referaten om att Vimmerbys motståndare har fått rensa inlägg efter inlägg, att Vimmerby har individuellt skickliga anfallsspelare som vågar utmana, samt ett resolut försvarsspel.

Fick just nu veta att Vimmerby IF spelar match i division 2 samtidigt på lördag, varför FC Vimmerby inte lär ha med sina allra bästa spelare som sitter på Vimmerby IFs bänk.

Så hur ska då GIF spela för att skaka fotbollsvärlden på lördag?

Två spelande lag
Taktikdetaljerna avslöjar jag inte, men det är förstås något som tränaren kommer att gå igenom med spelarna. En sk köttmur, vilket ibland tillämpas mot väldigt spelskickliga lag, lär vi dock inte få se, eftersom det ändå alltid är nån motståndare som hoppar som vore han på en studsmatta. Nej, GIF lär spela sig till vinsten som kräver ett helkoncentrerat försvarsspel och ett djärvt anfallsspel. Jag tror att ett skickligt spelande motstånd kan ge ett öppet spel som passar GIF utmärkt eftersom GIF i grunden består av lirare.

Utan press
En faktor som talar för GIF är att man är nederlagstippade av de flesta och därför kan spela utan press. GIF har inget att förlora i denna match. GIF har även fått tillbaka Ardi i backlinjen, samtidigt som Wesslund har nätat. Skrälläge.

Jag tror det får räcka så den här gången. Kanske någon tycker att jag riskerar min fotbollsheder nu, men i princip krävs det allsvenskt besök på IP för att jag ska ha hjärta att tippa en hederssam GIF-förlust.

Veckans tips
Därmed går vi raskt över till veckans tips. Som vanligt är det Fredrik ”Professorn” Svensson som är huvudman och initiativtagare för tipstävlingen, men jag återger förstås tipsen även här. Jag stärkte mitt självförtroende efter segern i förra tipsomgången (låt vara att ett par till hade samma resultat) och har den starkaste uppåtgående trenden. Bli inte förvånad om jag kammar hem full pott denna vecka.

"Gubbtipset" (uppdateras om fler tippar)

Hjorted/Totebo – B.O.IF
Lurigt värre. BOIF har nog förvånat de flesta hittills och ligger bra till. Tvärtom kan sägas om Hjorted/Totebo. Men jag fortsätter tjata om att jag inte blev särskilt imponerad av BOIF i premiären även om de kontrade bra. H/T har nog vissa kvaliteter som jag tror blommar ut här.
Mitt tips: 2-1.
Fredrik ”Professorn” Svenssons tips: 1-2.
Coachens tips: 2-1.
"Stures" tips: 3-0.
Connys(Hjorted)tips: 3-2.

Långemåla – Överum
Långemåla har verkligen spelat sig till storformen och vann kvalplatsfinalen mot Fågelfors med hela 5-0. Överum kämpar och sliter, men förlorar ändå till slut. Klass slår hårt arbete.
Mitt tips: 4-1.
Fredrik ”Professorn” Svenssons tips: 6-1.
Coachens tips: 5-1.
"Stures" tips: 3-1.
Connys(Hjorted)tips: 5-0.

IF Ariel – Fågelfors
Intressant toppmatch som nog kommer att ge besked om var de här lagen egentligen står. Kan Ariels fina segersvit fortsätta, eller kommer Fågelfors att ta sig samman och haka på toppen efter den jobbiga förlusten mot Långemåla? Jag gissar på ett spelförande Fågelfors och ett kontrande Ariel. Tror inte Fågelfors gör två bottenmatcher i rad, utan de läser sönder Ariels spel och vinner knappt.
Mitt tips: 2-3.
Fredrik ”Professorn” Svenssons tips: 4-1.
Coachens tips: 3-1.
"Stures" tips: 1-3.
Connys(Hjorted)tips: 3-2.

Mönsterås GIF – FC Vimmerby
Alla kommer givetvis att tippa Vimmerby som vinnare. Det tror jag passar GIF bra som med förstärkt backlinje kan spela ut utan press. Två spelande lag kan ge en öppen match, vilket passar GIF utmärkt eftersom GIF i grunden består av lirare. Dags för GIF att skaka fotbollsvärlden. Dags för FC Vimmerby att få smaka på smisk.
Mitt tips: 2-1.
Fredrik ”Professorn” Svenssons tips: 0-3.
Coachens tips: 0-4.
"Stures" tips: 1-6.
Connys(Hjorted)tips: 1-1.

Besa – Ankarsrum
Besa på hemmaplan är ingen enkel motståndare. Men Ankarsrum är ett bättre fotbollslag. Det räcker här.
Mitt tips: 1-4.
Fredrik ”Professorn” Svenssons tips: 1-2.
Coachens tips: 1-3.
"Stures" tips: 2-2.
Connys(Hjorted)tips: 1-1.

IK Tuna Södra – Rödsle
Tuna Södra förlorar egentligen inte så ofta, och bör ha ett hyfsat självförtroende efter de första omgångarna. Rödsle har rasat ihop med storförluster efter en bra start. Här blir det nog ganska så jämnt. Hemmaplan och självförtroende fäller avgörandet.
Mitt tips: 3-2.
Fredrik ”Professorn” Svenssons tips: 2-1.
Coachens tips: 3-1.
"Stures" tips: 3-1.
Connys(Hjorted)tips: 2-2.

2 kommentarer:

Erik (Långemåla IF) sa...

Tjena Jonny! Följer bloggen med stort intresse!

Uppmärksammade att Vimmerby har A-lagsmatch samma dag som ni möter FC Vimmerby. Borde innebära ett mer överkomligt motstånd...Lycka till!

Jonny sa...

Hej Erik!
Tack för vänliga ord och intressant information!