26 maj 2010

Vi vann mot serieledarna – på fredag tar vi serietvåan. Försnack och tips inför omgång 8 i division 5 nordöstra


9-3 till GIF:s favör blev det 1932. Hur stor skall segern bli i år?

GIF åker till Långemåla
På fredag spelas den åttonde omgången i division 5 nordöstra. Många spännande matcher lär det bli nu när lagen på allvar måste markera var i tabellen de hör hemma. För GIF:s del blir det att åka till Långemåla. Inget kommunderby, men ändå ett slags derby med mycket prestige. Det är ju bara ett par mil till Långemåla.

Tidigare resultat
1932 blev det alltså 9-3 till GIF. Även om det är 78 år sedan så kan det vara på sin plats att påminna om denna historiska triumf, som ännu får de gamle i Långemåla att slå ner blicken. Ser vi till möten i seriesammanhang de senaste åren (2006 och 2008) så har Mönsterås vunnit två matcher och Långemåla en. En drabbning slutade oavgjort. Alla matcherna med vinnare har slutat målsnålt med uddamålssegrar. Noterbart är första matchen mot Långemåla 2006 då GIF vann med 2-1 på bortaplan i... just det...åttonde omgången.

Långemåla är favoriter i år
Ser vi bara till i år, så får Långemåla gälla som favoriter. Långemåla förväntades tillhöra toppen och bortsett från storförlusten mot FC Vimmerby så har man spelat efter förväntningarna. GIF har varit lite svajigare, men har nu börjat komma igång – 7 poäng på de tre senaste matcherna.

Båda lagen revanschsugna
Många tror att GIF kommer att möta ett revanschsuget Långemåla efter deras förlust mot Vimmerby. Må så vara, men GIF har också revansch att utkräva efter förlusten i försäsongens träningsmatch. Dessutom tror jag att derbyatmosfären passar GIF utmärkt. Och att ladda lär det inte bli några problem med. Om GIF spelar på sin högsta nivå så tror jag vi får se en liten skrällseger på fredag.

Veckans tips
Därmed övergår vi raskt till veckans tips. Som vanligt är det Fredrik ”Professorn” Svensson som håller i trådarna, men jag redovisar även här vad tipparna tror. Förra veckan var jag ju...ähum...något mindre lyckosam än vanligt – jag presterade undantaget som bekräftar regeln skulle vi kunna säga för att hålla oss till sanningen. Den här veckan är mitt tips ”regel” igen, dvs full pott eller näst intill.

B.O.IF-Rödsle BK
Dagsformen avgör, men Rödsle är onekligen lite på gång, samtidigt som B.O.IF svajar betänkligt.
Mitt tips: 1-2
”Professorns” tips: 2-1
Coach tips: 3-1
Daniels (Fallebo City) tips: 2-2
”Stures” tips: 4-2
Conny (Hjorted): 3-1.

Besa-Fågelfors
Fågelfors är kanske inte 100% att lita på i alla matcher mot sämre lag, men den här matchen ska man bara vinna.
Mitt tips: 0-4
”Professorns” tips: 1-5
Coach tips: 1-5
Daniels (Fallebo City) tips: 0-4
”Stures” tips: 1-4.
Conny (Hjorted): 2-3.

IK Tuna Södra-Överum
Tror att poängen mot Ariel var viktig rent psykologisk för Överum. Tror man kan vinna mot Tuna Södra, även om matchen egentligen kan sluta hur som helst.
Mitt tips: 1-2.
”Professorns” tips: 1-1
Coach tips: 2-1
Daniels (Fallebo City) tips: 1-1
”Stures” tips: 1-2
Conny (Hjorted): 1-1.

IF Ariel-FC Vimmerby
Tror inte FC Vimmerby gör om misstaget mot Mönsterås, även om Vimmerby IF spelar dagen därpå. Utgår ifrån att man skickar näst intill bästa lag, och då bör man vinna. Men om något lag ska skrälla så är det väl Ariel.
Mitt tips: 2-4.
”Professorns” tips: 3-1
Coach tips: 2-1
Daniels (Fallebo City) tips: 0-3
”Stures” tips: 1-4
Conny (Hjorted): 1-3.

Långemåla IF-Mönsterås GoIF
Långemåla är förstås favoriter, men jag tror att GIF laddar så in i helsike för den här matchen. Man vill ta chansen att haka på topplagen istället för att harva i mitten. Derbyatmosfär och ovisst. Om GIF spelar på högsta nivån kan man skrälla.
Mitt tips:1-2.
”Professorns” tips: 4-2
Coach tips: 4-2
Daniels (Fallebo City) tips: 3-1
”Stures” tips: 2-2
Conny (Hjorted): 5-1.

Hjorted/Totebo-Ankarsrum
Har sett båda lagen. H/T kändes stabilare, men Ankarsrum snabbare. Lurigt värre. Oavgjort får det bli.
Mitt tips: 1-1.
”Professorns” tips: 2-2
Coach tips: 2-3
Daniels (Fallebo City) tips: 1-2
”Stures” tips: 3-2
Conny (Hjorted): 2-0.

1 kommentar:

Anonym sa...

mönsterås tar hem vinsten... det är en het match...