13 juni 2010

En lustig lördag - jag ska bli fotbollsexpert istället för politiker

Kan väl kasta in några rader om vardagslivet. Gårdagen blev ju en något lustig dag.

Möte med Radio Kalmar
På förmiddagen skulle jag träffa en journalist från Kalmar Radio. De sänder direkt från kommunfullmäktige på måndag och ville väl få ihop något minireportage med ett alternativt perspektiv på Mönsteråspolitiken inför måndagskvällens sändning. Vad passade då bättre än att intervjua undertecknad med anledning av Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti.

Vi träffades på Nelssons café. Även om journalisten var trevlig och gjorde sitt jobb professionellt så blev det som så ofta när jag möter journalister - jag når inte fram, vi lever i olika världar, journalisterna begriper sig inte på mig och ser till slut lite uppgivna ut. Särskilt när jag började jämföra kommunalrådet Roland Åkesson med president Urho Kekkonen, så tror jag att den stackars journalisten undrade vad hon gjorde där. Och att sitta och prata 10 minuter in i en mikrofon när allt sedan skall klippas ihop till 1,5 minuter gör mig rädd. Jag hade hellre pratat live. Nu blev det mest stelt och konstigt. Programmet skulle sändas på måndag morgon, men tillåt mig tvivla att de får ihop något.

Ålems marknad
Lördagen fortsatte sedan på Ålems marknad. Vimmelkantig och ännu i chocktillstånd så glömde jag förstås kameran. Nå, min dotter hade i alla fall roligt och hann avverka hoppborg, karusell och diverse marknadsgodis innan det var dags att ta bilen hem förbi Strömsrum. Att se dottern glad gjorde att jag tinade upp något och såg en aning mindre tvär ut än jag vanligtvis gör på marknader. Hela Mönsterås politiska elit var förresten på plats. Och för andra gången denna dag fick jag känna mig som en katt bland hermelinerna.

I topp på VM-tipset
Resten av dagen hände inte så mycket, men ett glädjeämne är att jag satte alla tre matcherna på VM-tipset igår. Jag deltar ju i det VM-tips som återfinns på IF Ariels hemsida. De fick ihop hela 93 deltagare. Och efter fem matcher är vi 9 tippare som har "ryckt" och delar ledningen med 4 rätt. Som ni säkert förstår så ingår jag bland de nio. Så efter en något missanpassad dag kände jag att jag äntligen hittat hem. Jag ska inte bli politiker, utan fotbollsexpert och professionell tippare. Synd att det skulle behöva ta 42 år att inse det.

Glöm inte att rösta i den dramatiska bloggomröstningen om länets bästa fotbollsblogg. Jag är ju med i toppen där också.

Inga kommentarer: