14 juni 2010

En ståndpunkt inför valet 2010

MDT i Radio Kalmar
Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti (MDT) fick idag medverka i Radio Kalmar. En 15 minuter lång intervju från i lördags klipptes ner till ett inslag på en minut där jag fick prata 15 sekunder. Nå, jag visste villkoren. Så fungerar journalistiken.

Politisk realism för demokratisk förnyelse
I intervjun säger journalisten att jag i en eventuell vågmästarroll skulle stödja vänsterblocket. Detta trots att jag är fri i förhållande till klassisk blockpolitik. Jag vill förklara den ståndpunkten.

Om man anser att 25 år av Centerstyre med samma kommunalråd räcker, så finns idag bara ett realistiskt alternativ till kommunalrådsposten och det är Socialdemokraterna. Så om jag tvingas välja så släpper jag fram Socialdemokraterna till den posten. För att få en demokratisk förnyelse. Det beror alltså inte på att jag är mer Socialdemokrat än Centerpartist, utan på att jag tror att en demokrati mår bra av maktskifte. Hade S styrt i 25 år hade jag släppt fram en centerpartist.

Sakfrågor
Ser man till sakfrågorna så kan det nog finnas vissa chanser till samarbete på några områden. Både mitt parti och S vill satsa mer pengar på skolan och investera i en konstgräsplan. Men något stödparti till Socialdemokraterna kommer vi aldrig att bli.

Men med Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti så slipper ni en politik som går över huvudet på medborgarna. Socialdemokratisk politik har ibland en tendens att inte ta hänsyn till vad enskilda och familjer egentligen vill. MDT lovar att hålla S i schack och kommer att rösta emot förslag som medför minskad valfrihet för enskilda och familjer. Vårdnadsbidraget vill säkert S ta bort, men det kommer inte MDT att medverka till.

Medborgare
Med MDT garanteras ni också debatter, motioner och lyhördhet gentemot medborgarna även mellan valen. Oppositionen har genom åren valt att hålla en låg profil inför valen. Vissa val har man inte ens haft någon riktig valdebatt i Mönsterås. Häromdagen hade Socialdemokraterna visserligen en debattartikel i lokalpressen, vilket var ett steg i rätt riktning, men om det blir en riktig debatt med Åkesson återstår att se.

Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti möter gärna alla i debatter. Tyvärr har jag inte pengar för att skaffa mikrofoner och högtalare eller hyra lokaler etc. Men om det går att ordna så deltar jag gärna.

Och sist men inte minst – de etablerade partierna pratar ofta om väljarna. Jag tycker man visar större respekt om man talar om medborgare. För nog är kommuninvånarna mer än väljare!

Inga kommentarer: