28 juni 2010

Förbannelsen är bruten! GIF tog en härlig revansch och besegrade BOIF med 5-2

GIFs spelare kramar om varandra efter ett av sina 5 mål.

"Viktigt att få lite utdelning"
Inför matchen skrev jag – ”Det är viktigt att GIF får påbörja en ny svit och känna att man får lite utdelning för sin offensiva vilja och de farligheter man brukar skapa.” Och äntligen blev det så. Faktum är att 5 mål var i underkant.

1-0 tidigt i matchen
GIF tog kommandot direkt och redan i den andra minuten kunde Daniel Skaret göra 1-0 efter ett fint inlägg från vänsterkanten. GIF fortsatte att spela positivt i början. Inte minst Oskar var spelsugen och gjorde många fina ruscher på sin högerkant.

BOIF försökte störa uppspelen
BOIF försökte stressa GIF i uppspelsfasen och lyckades ibland. Men någon riktig farlighet blev det inte, bortsett från ett lurigt lobbskott som inte hittade målet. I övrigt skapade inte BOIF något, men GIF spelade ibland lite onödigt farligt i uppspelen.

Ny toppchans
Matchen stannade ganska snabbt av och spelet hade en hel del i övrigt att önska med många slarvpassningar. Efter en dryg kvart skapade dock GIF en ny toppchans då Marre sköt ett skott som målvakten lyckades tippa till hörna.

Strategiska byten
Ungefär halvvägs in i halvleken gjorde GIF några strategiska byten i värmen. Jag gillar inte den typen av rockader, men ikväll får jag tillstå att det fungerade utmärkt. GIF skapade ytterligare några bra lägen, men fick nöja sig med 1-0 i halvlek.

Två snabba mål
Andra halvlek började med att BOIF fick ett friläge som man tack och lov missade. Kort därefter fick GIF en hörna där Martin Lindqvist höll sig framme och gjorde 2-0.
4 minuter senare var det dags igen. Idris fick bollen och satte fart, frispelade Wesslund som säkert satte 3-0. Härligt att få se dessa herrar näta.

En förrädisk känsla och reducering
Klockan stod på 51 minuter och matchen började kännas avgjord – en förrädisk känsla. GIF uppträdde väldigt lojt några minuter och det räckte för att BOIF skulle kunna göra 1-3 efter en frispelning i den 57 minuten.

Flera målchanser
Plötsligt blev det lite nerv igen. Men GIF försökte spela offensivt och radade upp chanser. Lindqvist frispelade Skaret som missade öppet mål. Idris sköt ett skott där BOIFs målvakt tvingades till en fin fotparad. Några minuter senare kom ett fint inlägg från Tobias Jonsson där Skaret var ytterst nära att näta igen.

4-1
I den 68 minuten fick GIF äntligen utdelning igen. Idris kom med fart, fick till ett inlägg där Oskar Olsson höll sig fint framme. 4-1.

Straff för BOIF efter kvalificerat skådespeleri
3 minuter senare fick BOIF en straff efter en kvalificerad filmning som borde ha gett BOIF-spelaren gult kort. Obegripligt. Hur som helst. 2-4.

Avgörandet
Spelet böljade sedan lite fram och tillbaka. Bland annat lyckades Skaret pricka ribban och var dessutom nära att klacka bollen i mål. Men 5-2 skulle komma. I den 83:e minuten höll sig Jamal Eliassi framme på en hörna och nickade på nedåthopp in bollen snyggt i mål.

I de sista minuterna fick BOIF ett friläge, men GIFs utmärkte målvakt Stenfeldt gjorde en paradräddning. Även GIF var nära att göra ytterligare ett mål, men Akos nick tog i ribban.

Förbannelsen är bruten
Så vad ska man säga? GIF gjorde ingen toppenmatch, men vinner ändå med 5-2. Det kunde ha blivit det dubbla. Men varför klaga en afton som denna. Det viktiga var att det blev mål!!! Jag kan inte nog understryka hur viktigt det var att det blev många mål. Förbannelsen är bruten. Härligt att se!

Hela laget får en eloge
En afton som denna ger jag förstås hela laget en eloge. När målen började komma var det som om hela GIF vågade spela ut. Idris är tveklöst på väg tillbaka. Inga mål ikväll, men spelade bra och skapade en hel del. På slutet var det lite rolig dribbelcirkus ibland när han vågade spela ut. Om jag ändå skall lyfta fram någon särskilt så får det bli Oskar som var strålande på sin kant och som verkade väldigt spelsugen.

Det är bara att gratulera till en mycket viktig seger innan sommaruppehållet. Festen fortsätter om en månad.

Domaren
Jag borde kanske inte skriva något. Jag måste väl tro att de gör så gott de kan. Ardi skall ha en extra eloge för att han inte lät sig provoceras av domaren till sitt andra gula kort.