22 juni 2010

Spridda fotbollsnotiser

Lite mindre fotboll blev det
Eftersom Besa drog sig ur seriespelet så blev det ingen match för GIF i förra omgången. Därför blev det även lite mindre fotboll på bloggen, till glädje för somliga, till sorg och saknad för andra. Jag hade tänkt bevaka B-lagets match mot Kåremo men en kräksjuka satte stopp för de planerna. Tomas Jonsson var dock på plats och tog några bilder för sin fotoblogg. Några rader i väntan på att serien vänder ska det dock bli, och varför inte börja med dom som har spelat.

Damlaget förlorade och får se upp
Mönsterås damlag i division 4 sydöstra förlorade sin förra match mot topplaget Kalmar Södra IF med 0-2. Laget har åtta poäng på åtta matcher och ligger sexa av tio lag. Dock är det bara tre poäng ner till nedflyttningsplatsen, så det gäller att se upp och ta poäng mot de lag man bör slå. Precis som herrlaget verkar damerna ha lite problem med målfabrikationen – med endast 8 mål hittills är man näst sämst i målligan. Glädjande är dock att man endast släppt in 10 mål, vilket innebär en tredjeplats vad gäller insläppta mål. Jag har tidigare tippat att laget etablerar sig som mittenlag i fyran i år, och jag har ingen anledning att ompröva det.

Herrarnas B-lag får försöka vända trenden
Herrarnas B-lag förlorade senast med 2-3 mot Kåremo i Utv B östra och ligger tillsynes hopplöst sist i tabellen med endast 3 poäng på åtta matcher. Även här synes det vara en del problem med målgörandet. Huruvida man kan åka ur reservlagsserierna vet jag inte, men tabellen visar ett nedflyttningsstreck, så det kan man nog. Det finns ju också något som heter Utv C. För att säkra kvalitetsövergångar till A-laget vore det synd om B-laget åkte nedåt. Förmodar att det inte är för sent att vända på det här.

Den 28 juni vänder serien för GIF
För GIFs del vänder seriespelet den 28 juni med match hemma mot BOIF. Då ska vi ta gruvlig revansch för den snöpliga premiärförlusten i våras. Här nere lär inte Oden bistå med någon hjälp. Och midsommarfaktorn lär väl slå lika mot båda lagen. Återkommer med riktigt försnack inför den matchen senare i veckan. Hoppas GIF får bra träningar den här veckan.

GIF slapp alltså omgång 11 som i övrigt slutade som följer:
Fågelfors-Rödsle 5-1
Hjorted/Totebo-Ariel 2-3
Överum-Ankarsrum 3-3
Långemåla –IK Tuna Södra 2-0
Vimmerby – BOIF 9-2

Som synes högst förväntade resultat. Lite tråkigt för tabellen. Noterar bara att Vimmerby ansåg sig behöva ta i lite extra mot BOIF.

Överbliven match
Ikväll spelas sista matchen innan serien vänder. Det är en ospelad match från sjätte omgången – IF Ariel – Fågelfors. Tror jag tippade vinst för Fågelfors med 2-3 där. Enligt en uppgift skall Fågelfors ha vunnit denna match ikväll med 5-1. Det betyder att jag vann Professorns tips för omgång sex med fem rätt av sex och nu är med och slåss i toppen igen.

Tolfte omgången och en tjuvstart
Den tolfte omgången spelas 28-30 juni. Förunderligt nog tjuvstartar den 13:e omgången redan i morgon då BOIF möter Långemåla. Vet inte varför.

VM-tipset
I övrigt tvingas jag konstatera att mina chanser till topplacering i VM-tipset synes ha försvunnit. Topp 15 av bortåt 90 deltagare ska det väl kunna bli, men jag hade ju siktat på topp 3 i alla fall och låg länge ganska bra till. Men när vissa lag viker ner sig och chanskryssen inte sitter, så blir det som det blir. Mer otur än oskicklighet om jag får säga det själv. Nå, jag sätter resten och klättrar.

Inga kommentarer: