3 juli 2010

Fotbollsnoteringar från en fotbollsfri månad

En fotbollsfri månad
Juli är ju en hopplös månad eftersom diverse fotbollsförbund i samråd med föreningarna har fått för sig att spelare inte ska spela match när de flesta är lediga och har tid att gå på fotboll i fint väder. Ja, ja, må så vara. Det skulle väl bli reservlag på planen i många matcher. Men egentligen spelar inte fotbollsspelare seriematch särskilt stor del av året - fyra månader ungefär. Resten är försäsongsträning, träningsmatcher och sommarledighet. Men hur skulle världen se ut om Mönsteråsbloggen bara försvann en hel månad? Hur som helst ska jag rapportera några resultat sedan jag senast skrev.

Viktig seger för damlaget
Mönsterås damlag vann sin senaste "måstematch" mot Mörbylånga med 3-1 i division 4 sydöstra. En väldigt viktig seger som gör att man klättrar från åttonde plats till femte och håller bottenlagen på behörigt avstånd. Se Tomas Jonssons fotografier från denna match här.

B-laget vann
Mönsterås B-lag vann sista matchen före sommaruppehållet med 3-0 mot Trekanten. Därmed har Mönsterås fått kontakt med de övriga lagen och det skulle inte förvåna mig alls om man håller sig kvar i utvecklingserie B. Det vore väldigt bra även för A-laget.

Två matcher i division 5 nordöstra
I division 5 nordöstra där GIF:s A-lag huserar har det också spelats ett par matcher efter GIFs fina seger över BOIF med 5-2. Resultatet förtjänar att upprepas. Derbyt mellan IF Ariel och IK Tuna Södra slutade 1-1. När man läser Ariels matchreferat så får man en känsla av att det var ungefär samma matchbild som när GIF spelade 0-0 mot IKTS.

Vidare har Fågelfors besegrat Överum med hela 6-1. Fågelfors har onekligen hittat formen igen och skuggar både Långemåla och FC Vimmerby i toppen.

Inga kommentarer: