31 juli 2010

GIF möter ett förstärkt Ankarsrum – försnack och tips inför omgång 13 i division 5 nordöstra

Omgång 13
På måndag spelas de tre avslutande matcherna av den 13:e omgången i division 5 nordöstra. Två matcher har redan spelats. Den 23 juni förlorade BOIF hemma mot Långemåla med 2-7. Den 1 juli besegrade Fågelfors Överum med 6-1. En uppskjuten match från den 12:e omgången spelades den 29 juli då Ankarsrum förlorade mot FC Vimmerby med 0-4.

FC Vimmerby förlorar sin målkung
Sommaruppehållet har knappast bjudit på några dramatiska förändringar. Nämnas kan dock att FC Vimmerby förlorar sin målkung Johan Nilsson som väljer att gå tillbaka till IF Hebe. Johan har gjort 18 av Vimmerbys 47 mål, så hans reträtt innebär rimligtvis en försvagning av laget, även om jag betvivlar att Vimmerbys topposition är hotad. Läs mer på FC Vimmerbys hemsida.

Ankarsrum förstärker
En annan nyhet är att GIFs nästa motståndare Ankarsrum har förstärkt med två spelare som förväntas bidra till att rädda det anrika brukslaget kvar i femman - mittbacken Jonas Östman som återvänder efter en tid i Västerviks FF, samt mittfältaren/anfallaren Karl Samuelsson som annars spelar i division 3 klubben IFK Uppsala, men som nu skall praktisera i Västervik och därför spelar 5 matcher för AIS. Läs mer på Ankarsrums hemsida.

GIF får passa sig för AIS kvicka omställningar
Det är alltså jumbon Ankarsrum som gäller för GIF på måndag. Och ett förstärkt desperat kämpande Ankarsrum får absolut inte underskattas. I våras vann GIF hemma med 2-1. AIS var dock inte ofarliga och hade snabba luriga kontringar. Så det gäller för GIF att vara koncentrerade och inte gå bort sig. Det är inte utan att jag känner mig lite orolig för AIS kvicka omställningsspel.

Målvaktsbekymmer för AIS?
AIS verkar dock ha målvaktsbekymmer pga skador. Frågan är vilken standard den målvakt har som man låter spela på måndag. Om den rutinerade Morgan Nyberg ställer upp och står är det kanske ingen fara för AIS.

Hur kommer GIFs startelva att se ut?
GIF saknar enligt en obekräftad uppgift mittbacken Ardi som skall vara avstängd pga tre gula kort. Om detta stämmer så är alltså en av GIFs bästa spelare borta. (Han står dock inte med på listan över avstängda spelare på Smålands FFs hemsida) Manfallet bör inte bli större. Men GIF är beroende av en samspelt backlinje, och frågan är vem som ska ersätta Ardi nu när Jimmy Nilsson lär ha slutat i GIF. Kanske kan Ako ta Ardis position om Martin spelar. Jamal kan förstås flytta ner från mittfältet, men vem ska då ta hans position? Och vem ska spela vänsterback? Är Roberto Sjöö, som är rutinerad tung och stabil, tillräckligt snabb för Ankarsrums kvicka ytterspelare? Eller blir det den unge lovande Tobias Jonsson? Eller rent av Marre? Eller finns det någon annan? Är Jalle tillbaka i GIF igen? Den som lever får se. Jag är lite spänd på vilken startelva GIF ställer på planen på måndag och glad att jag slipper ta ut den.

GIF mer kreativt
Vissa bekymmer till trots så tror jag att GIF vinner den här matchen nu när man har börjat få utdelning för sitt positiva anfallsspel. GIF har ett bättre och mer kreativt lag. Självklart tar jag bilen till Ankarsrum på måndag för att bevittna när GIF vinner med…ska vi säga 3-1!

Tips för omgång 13
Givetvis fortsätter jag att delta i ”Professorns” tips. Den 12:e omgången var jag förresten bara ett mål ifrån att vinna. Den här gången är emellertid siktet justerat in i minsta detalj. Här följer min rad i den 13:e omgången.

B-O-IF-Långemåla (spelad 23/6. Resultat 2-7. Mitt tips: 0-3)

Fågelfors-Överum (spelad 1/7. Resultat 6-1. Mitt tips: 3-1)

Ankarsrums IS-Mönsterås GIF
Ett förstärkt desperat kämpande AIS är förstås ingen enkel motståndare, särskilt inte då GIF har en spelare avstängd. Å andra sidan upplever jag GIF som stabilare bakåt och mer kreativa framåt.
Mitt tips: 1-3

Rödsle BK-FC Vimmerby
FC Vimmerby har förlorat sin målkung, men bör ändå vara ett par klasser bättre än Rödsle som man dock aldrig vet var man har.
Mitt tips: 0-3

IK Tuna Södra-Hjorted/Totebo
IKTS är svårspelade och verkar gå framåt på ren laganda och kämpaglöd. Men hur har man skött sig under speluppehållet? Hjorted/Totebo med alla sina skadebekymmer behövde nog vila och får nog tillbaka någon. Jag chansar här på att H/T tar en knapp seger.
Mitt tips: 1-2

Inga kommentarer: