31 juli 2010

Illa skött fotbollsplan försvårar träning för GIF


Rad efter rad ligger det slagna gräset på IP. Det har försvårat träningarna så mycket att halva laget inte tyckte det var lönt att komma på förra träningen.

Illa skött fotbollsplan försvårar träning
Fotbollsplanen vid IP har denna sommar inte alltid sett särskilt inbjudande ut. Enligt en spelare i GIF så är planen ibland inte klippt inför träningarna. Ibland är den bara klippt till hälften. Inför förra träningen i fredags var planen klippt, men det slagna gräset låg i drivor på hela planen. Halva laget ska enligt en uppgift inte ha deltagit på förra träningen pga detta.

Rad efter rad med slaget gräs
När jag besökte IP idag bekräftas spelarens uppgifter. Rad efter rad med klippt gräs likt hösträngar försvårar, för att inte säga omöjliggör, en hel del viktiga moment som ingår i ett riktigt träningspass. Så här får det helt enkelt inte se ut om GIF som förening vill ge laget goda förutsättningar inför höstsäsongen som drar igång på måndag (se artikel under denna).


Högar med gräs gör träningen svår att genomföra ordentligt.

Ansvar
Frågan är vem man skall inrikta sig på. Är det vaktmästaren som får för lite tid att sköta planen? Eller bör man hellre vända sig till någon i styrelsen för att få ordning på problemet? Styrelsen har ju ändå det yttersta ansvaret för sina delegationer. Problemet borde, som jag ser det, gå att åtgärda relativt enkelt.

Laget behöver få känna föreningens stöd i praktiken
Ytterst sett handlar det om att ett fotbollslag behöver få känna att föreningen ger sitt stöd genom att skapa de bästa förutsättningarna man kan. Laget skall kunna känna att den här föreningen satsar på oss i enlighet med de fina målsättningar som finns i dokumenten. Med andra ord - teori och praktik skall gå hand i hand.



16 kommentarer:

Bert sa...

Skulle det vara så svårt att träna fotboll på det underlaget, det var det löjligaste jag hört.
Fotbollspelare är förmodligen de lataste och mest bortskämda idrottsutövare som finns.
De, fotbollsspelarna betalar inte en enda krona ur egen plånbok för att kunna utöva sin hobby, detta medans många andra idrotts och sportutövare gladeligen betalar allt själva.
Annat är det med golfarna där varje spelare betalar en årsavgift plus en insatts typ spelrätt eller medlemslån.
Om IP inte duger åt diviga fotbollspelare så föreslår jag att man bygger om fotbollsplanen till närspelsträningsanläggning för golfarna eller alternativt låter de längs med Högemålavägen nedläggningshotade koloniföreningarna återigen odla upp den fd åkermarken.

Jonny sa...

Ok, Bert du har alltid några luriga förslag på gång. Men fotboll är trots allt även ett finlir, och ska man upprätthålla någon form av kvalitet på träningarna kan inte planen se ut så där. Kanske på korpnivå, men inte i seriespelet. Sedan är det nog inte gratis att spela fotboll. Tror man betalar en viss avgift varje år, men är lite osäker.

Anonym sa...

Det märks tydligt att du inte har en aning om vad du säger. Att vi skulle träna gratis och inte bidra till att våran idrott kan fungera är ju bara ett tecken på hur dåligt insatt du är. Att vi genomför träningspass 5ggr i veckan vintertid, i 15 minusgrader är inget du reflekterat över? Jag skulle vilja se dig genomföra ett sådant pass, innan du kallar oss lata. Med tanke på hur bitter och negativ du är, så måste jag ju ställa mig frågan om du har haft 58 år av elende i ditt liv? Kommentera sådant som angår dig istället för att ge dig på oss andra! För övrigt så är din blogg ett stort skämt Bert! Du är inte så perfekt som du utger dig för att vara.

Bert sa...

Märkligt detta, att den fege kommentarskrivaren "Anonym" som påstår att han är insatt i spelarnas privata kostnader för utövandet av sin sport inte kan redogöra för de av "Anonym" antydda kostnader som GIF-spelarna eventuellt har.
Lata och diviga måste ju somliga av spelarna vara då de inte vill träna bara för att det tillfälligtvis är lite gräsklipp på planen.
15 minusgrader under ett entimes träningspass några ggr i veckan är väl inget att skryta över när exv personalen i lagerfryshusen arbetar i minus 25 grader C och det i 8 timmars arbetspass 5 dagar i veckan hela arbetsåret, de du.

Angående att kommentera, citat Anonym "Kommentera det som angår dig istället" - du fege "Anonym" vet kanske inte att vi har yttrandefrihet i det här landet, utifrån det kommenterar jag, vad helst som faller mig in.
Roligt att du läser min "skämt"-blogg, tydligt att du stör dig, det glädjer mig.

Bert sa...

Citat Jonny, "fotboll är trots allt ett finlir".
Nja, en fotboll jämförd i storlek mot en golfboll är ju groteskt stor. Likaså om man jämför en normalfot storlek 42-44 mot ett klubbhuvud på exv en järnklubba så framstår ju fotbollsspelet knappast som ett finlir utan snarare som ett grovlir för synskadade.

Jonny sa...

Fotboll lär inte kosta lika mycket som exempelvis ishockey, men gratis är det nog inte. Kostar inte licensen som man måste ha från 15-års ålder något? Förmodar att man också måste betala för skor, tejper, övrig utrustning. Vid läger får man säkert betala en viss del själv. Och så medlemsavgift. Lägg därtill att man ställer upp och säljer julgranar, städar etc. Lata kan man nog knappast kalla spelarna. Det är idog träning som gäller året runt.

Jonny sa...

Bert: I golf ska du förpassa en boll från punkt A till punkt B på så få slag som möjligt. Helt klart spännande och trevligt. I fotboll möter man motståndare som försöker omintetgöra dina planer. Fotboll är dessutom ett lagspel med taktik, teknik, fysik. Sporterna kan inte jämföras.

Bert sa...

Jonny, du har inte den minsta susning om vad golf kräver av den som utövar världens svåraste bollsport på tävlingsnivå i typ elitseriespel och högre upp.
1. Golfspelet är i vissa av dess olika spelformer även det ett lagspel.
2. Golfspelet kräver av sina elitspelare oerhört mycket tekniskt kunnande, långt mer än av en dito fotbollsspelare.
3. Tävlingsgolfare på elitnivå måste vara mycket vältränade, fysiskt starka och uthålliga, samt ha ett starkt psyke.
4. Det krävs åtskilligt med taktiskt kunnande då det finns en oändlig mängd variabler som påverkar spelet.

Vad det gäller mitt egna golfspel så är jag tillhörig lägsta kategorin, sk "hackare", alltså en golfutövare som för det mesta med svårighet tar sig runt golfbannorna men ändå inte ger upp för gräsklipp, betonghårda fairways, vattensjuka diton, frusna diton, leriga diton, skog och moras, meter hög ruff, stenrösen, mua, vattenhinder, sand och gräsbunkrar mm. Vi är ett tåligt släkte vi golfare, detta till skillnad mot diviga fotbollsspelare som inte ids träna för att det ligger lite gräsklipp i vägen.

Jonny sa...

Jo men Bert, jag skrev ju positivt om golf. Menade bara att olika sporter är svåra att jämföra och att de bör få leva sina egna liv. Förresten...när stod en golfspelare och sålde julgranar utanför Netto för att hjälpa föreningens ekonomi?

Bert sa...

Din framställan av ingredienserna ingående i fotbollsspelet verkade enbart vara reserverade för just fotboll, typiskt fantastbeteende.

Det verkar på dig som att en veckas julgransförsäljning utanför NETTO är en enormt heroisk insats av GIF-medlemmarna.
Kan nog vara nyttigt för stugsittarna i GIF:s föreningshus att få andas lite frisk luft någon gång om året.

Anonym sa...

Bert du har ju en jävla dålig kommentar på allt vad som handlar om fotboll & GIF ;( Vi kan bjuda in dig på en kväll i klubbhuset så du får lite inf vad som händer där ;( om kvällarna & helgerna BUUUUUUUUUUUUUU FÖR BERT !

Martin sa...

Han orkar inte gå dit, jag har hört att han e jävligt lat den där Bert. Sen skulle han aldrig våga visa sig där efter allt skit han skrivit om kommunens alla utövare!

Anonym sa...

Haha tror jag håller med dig Martin kasta skit det kan han !

Bert sa...

Martin skrev "efter all skit han har skrivit om kommunens alla utövare" - utövare av vad om jag får fråga?
Om det är fotbollsspel du/ni menar så har jag inte sett att något sådant spel har utövas här i Mönsterås sedan jag la av 1970.

Jo, jag är väldigt lat, var tacksamma för det. Om det inte fanns lata typer som jag skulle ni andra inte ha något index att jämföra er mot.
Således utför jag ett för samhället mycket viktigt arbete - jag upprätthåller arbetsmoralen här i Mönsterås.

Anonym sa...

Den var dålig Bert du spelat fotboll det kan jag inte tänka mig haha men har nog listat ut vem du är nu hihihihi..........

Bert sa...

"Anonym", du inte tänka kan huvud över alls!