18 juli 2010

Min far och jag

Letade fram några foton från barndomen där min far och jag är tillsammans. På den tiden var det inte givet att fäder lekte med sina barn, men min far gjorde det. Idag är min far gammal och sjuk och vi umgås på ett annorlunda sätt. Det var väl därför det kändes lite vemodigt.


Vi leker med Märklintågbanan. En favorit.


I trädgården hos mormor och morfar i Mjölerum.


Matdags i köket i Älgerum.


Vid ett historiskt minnesmärke.


På Torget 8. Notera min fars bruna byxor som matchar soffan.


I mormors och morfars trädgård.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder. Själv skulle jag gjort vad som helst för att ha en ljus bild av min far. Han dog i november förra året. Försökte själv greppa det sista halmstråt men fick inget gensvar. Nu står jag här med några få foton av en man som jag inte känner, men som är min far.

Jonny sa...

Jag beklagar verkligen! Jag hade i stort sett lyckliga hemförhållanden upp till 11-12-årsåldern, även om jag kanske hade lite väl snäva gränser.

Anonym sa...

Vilka mysiga bilder! Din pappa ser ju väldigt ung ut - och det var inte så vanligt, på den tiden, som du själv skriver, att unga tuffa killar lekte med sina ätteläggar...Snarare att de fräste förbi i amerikanare medan en liten parvel ropade "pappa, pappa", och modern - iförd hövolmefrisyr under obligatorisk sjalett - mordiskt hejade på...