5 augusti 2010

GIF får besök av Rödsle - försnack och tips inför omgång 14 i division 5 nordöstra

Högintressanta matcher i omgång 14
Försnacket till den högintressanta 14:e omgången som spelas på måndag kommer ett par dagar tidigare än vanligt eftersom jag är lite indisponibel de närmaste dagarna. Dessutom spelas Hjorted/Totebo - FC Vimmerby från den 16:e omgången redan i morgon.

Rödsle kommer till IP
För GIFs del handlar det om att försöka besegra Rödsle som besöker IP. Lagen har mötts två gånger tidigare i år, varav en gång i Smålandscupen, och båda mötena slutade 1-1. I vårens seriematch kvitterade Rödsle i matchens slutsekunder.

Totalt oberäkneliga lag
Både Rödsle och GIF är totalt oberäkneliga lag med stora skiftningar. Gapet mellan högsta och lägsta nivå är stort. GIF kan i sina bästa stunder slå vilket lag som helst i serien, vilket man också har visat. Men man kan också underprestera rejält som senast mot Ankarsrum, vilket fick även undertecknad att skriva mer kritiskt än vanligt; kanske tog jag i lite för mycket. Spelarna var nog tillräckligt besvikna ändå. Men nog om detta.

Motivationsfaktorer
Det enda positiva med en bottenhalvlek är att man inte lär upprepa den. Mot Rödsle är jag säker på att hela GIF tar sig samman och vinner igen. Faktum är att jag sällan har känt mig så övertygad. Visserligen är kvalet till fyran långt borta, men det finns annat som bör motivera till helhjärtat spel. GIF lär ha omformulerat sina säsongsmål för några dagar sedan och det var nog klokt.

En motivationsfaktor borde faktiskt vara att hålla bottenlagen på behörigt avstånd. I den här serien går inget lag säkert och flera av lagen på undre halvan är bättre nu än i våras. Den främsta motivationen borde dock ha med fotbollshedern att göra. Man gör förstås alltid sitt bästa oavsett tabelläge. GIF har flera matcher på sig att visa vad man verkligen kan. Det kommer man att göra. Var så säkra. GIF har vad jag har hört bra stämning i laget igen och det här är spelare som älskar fotboll och som garanterat reser sig upp igen direkt efter en knock. Därför får Rödsle åka hem utan poäng på måndag.

Spelare tillbaka?
Förhoppningsvis får GIF tillbaka både Ardi, Jamal, Marre och Wesslund till nästa match, vilket lär göra laget mer samspelt. Enligt ett obekräftat rykte så lär dock Ardi inte kunna spela pga lårmuskelskada. Hoppas det inte stämmer. Wesslund hoppas vi på, även om hans ersättare i förra matchen, Calle, gjorde utmärkt ifrån sig. Varför har man inte sett honom ens på bänken tidigare? Inom några veckor kanske GIF får tillbaka även Jimmy som har arbetat på Öland.

Vad gäller spelsystem så tycker jag mig ha märkt att GIF spelar bäst när man spelar mycket utmed marken. Därför vågar man kanske hoppas på färre höga långbollar än senast. GIFs anfallare är ju mer snabba än huvudspelare.

Rödsle då? Jo, då, har dom en bra dag så kan det bli en jämn match. Men den här gången tror jag dom blir överkörda av GIF som vinner med 4-1.

Tips för omgång 14
Här följer min rad som även ingår i ”Professorns” tipstävling:

FC Vimmerby – Fågelfors IF 2-3
Vimmerby har förlorat sin målkung, samtidigt som Fågelfors är i väldigt fin form. Jag anar en liten skrällmöjlighet och tippar därefter.

Mönsterås GIF – Rödsle BK 4-1
GIF måste vara oerhört revanschsugna efter förra matchen och skulle förmodligen kunna vinna enbart på den känslan. Men jag tror även spelet blir fint. Rödsle är oberäkneliga. Men här kör GIF över Rödsle.

Långemåla IF – Ankarsrums IS 3-2
Ankarsrum är i eufori efter segern mot Mönsterås. Frågan är hur långt det räcker mot Långemåla? Behåller man spelet man hade i andra halvlek senast så kan man överraska, men hemma tror jag trots allt att Långemåla vinner.

IF Ariel – BOIF 5-1
BOIF verkar ha hamnat i en stor svacka. Under uppehållet förlorade man även mot Överum i Plogcupen med hela 5-1. Ariel bör vinna ganska enkelt.

Hjorted/Totebo – Överum 1-2
Oviss match. Båda lagen verkar vara på gång. Överum vann nyligen Plogcupen och besegrade då både BOIF och Gunnebo (div 4). H/T vinner i normala fall, men jag chansar här på ännu en liten miniskräll.

En match i omgång 16
Hjorted/Totebo – FC Vimmerby 1-3
Vimmerby bör vinna om man inte tar för lätt på uppgiften.

3 kommentarer:

janne sa...

Du har glömmt även marre som inte var med senast.
han lär vara tillbaka till måndag.
hoppas på vinst nu.

Jonny sa...

Så sant! Har lagt till honom. Han är bra!

Anonym sa...

Ardi missar resten av säsongen pga. lårskadan, en lårmuskel har gått av på vänstra benet! Så tyvärr för GIFS del så förlorar dem en spelare av högsta klass!