23 augusti 2010

MDT i Östran/Nyheterna

Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti fick vara med i Östrans/Nyheternas artikelserie inför kommunalvalet i Mönsterås. Intervjuer är alltid ett vågspel, men för första gången i mitt liv är jag helt nöjd med hur en journalist omvandlar en intervju till text där undertecknad råkar vara med.

13 kommentarer:

Bert sa...

Tro fan det, att du fick vara med i den sat... för... kommunistislamistblaskan när du lovar att stödja kommunistislamistpartiets (s) kandidat, R Rapako.

Jonny sa...

Nu börjar svadan och snacket igen. Inse att dina konspirationsteorier inte har täckning i verkligheten, i alla fall inte i det här fallet. Östran intervjuar företrädare för alla partier inför valet. Jag är bara en av dessa.

Bert sa...

Har svårt för att tro att ÖSTRAN skulle intervjua exv en representant för ND(Nationaldemokraterna)om de nu fanns representerade i Mönsterås eller i någon annan kommun i länet.
Nej, deras intervjuer begränsar sig med all säkerhet endast till företrädare för PK-partier som exv ditt MDT.

Jonny sa...

PK eller inte PK. Mitt parti fokuserar skola, äldreomsorg, demokratifrågor och Oknö. Vad är PK i detta? Om du åsyftar invandrarfrågan så fokuserar MDT inte på etnicitet, utan på medborgarskap. Mönsterås kommun har inte den typen av förortsproblem som finns på en del andra håll och som ibland är kopplade till segregationen. Invandringen har inte potential att bli en valfråga i Mönsterås.

Eftersom Östran uppenbarligen intervjuade mitt parti som inte är med i kommunfullmäktige, så borde man förstås i konsekvensens namn även intervjua andra partier utanför fullmäktige som ställer upp i kommunalvalet. Jag bad inte om en intervju. Vet inte om man gör undantag för renodlat nazistiska partier.

Bert sa...

Självklart blir ditt parti MDT ett PK-parti om man som du utan några som helst förbehåll i ÖSTRAN-intervjuen uppger att MDT kommer att stödja det PK-rödgröna blocket.

Om du istället sagt, att du i varje enskild fråga utifrån MDT:s egna unika politiska profil ska pröva vilket block MDT ska stödja, eller inte stödja något av blocken överhuvudtaget så hade du framstått som politiskt obunden och visat att du vågar vara PI(Politiskt inkorrekt).

Nu har du redan innan valet sålt ut MDT:s eventuella mandat och MDT:s väljarnas röster till de rödgröna och därmed också förklarat att du anpassar MDT:s politik till att passa det rödgröna blocket enbart för att få till ett regimskifte vilket gör MDT till ett PK-rödgrönt parti.

Jonny sa...

MDT anser att maktskifte har ett egenvärde i en sund demokrati. Därför och enbart därför skulle jag i händelse av vågmästarroll släppa fram ett nytt kommunalråd. När sossarna hade styrt i 23 år 1985, var det bra för Mönsterås att Centerpartiet fick makten. Nu har Centerpartiet styrt 25 år. Det räcker det också.

I politiska sakfrågor kommer jag inte att ge S stöd om det inte stämmer med MDTs politiska program. Vi är inget stödparti till S förmyndarpolitik. Vi kommer inte att rösta bort vårdnadsbidraget eller valfrihetsreformer för de äldre. Så vi kommer, precis som du föreslår, att ta ställning i varje enskild fråga, och inte minst komma med många egna förslag.

Bert sa...

Maktskifte grundat på ett eller några få mandat är väl knappast att anse som ett tecken på en sund demokrati.
Situationen blir istället den, att all makt vilar i knät på exv dig, du blir en diktator i än högre grad än vad någonsin R Åkesson varit.

Jonny sa...

Det är väl ofta som det blir maktskifte på några få mandat. Inget konstigt. Att sedan utnämna mig till diktator för att jag ställer upp i ett demokratiskt anordnat val är väl att ta i. Jag får inte mer makt än väljarna ger mig, och den makt jag eventuellt får är alltså makt som är mig given och som skall förvaltas i enlighet med det man gick till val på. Varken mer eller mindre. Men du kan nog vara lugn Bert. Folk röstar väl som de alltid har gjort. Alla röster utöver familjekretsen ser jag som en framgång.

Bert sa...

Anser att det är heltokigt att ett enda mandat helt ska kunna förändra ett lands eller en kommuns politik.
Det borde vara större skillnad mellan blocken för att de ensamt ska kunna regera och ändra livsförutsättningarna för folket, låt säga att 70% av rösterna skulle krävas, under det en samlingsregim.

Eje Wadebro sa...

Jaha då är debatten igång och efter 40-år i kommunen vet jag hur valserna går. Det var förresten Miljöpartiet med 2 mandat 1985 !! som vågmästare förde in Åkesson i kommunen. Detta efter två omöjliga förhandlingar med socialdemokraterna. Men vem vet om inte Jonny så småningom hamnar i samma situation och blir vägmästare. Sedan är min bedömning att Jonny inte har förutsättningar att bli diktator men den finns en annan person som redan är det. Och det bygger på en rad observationer.
Tilläggas att samabetet med socialdemokraterna numera fungerar bra.

Jonny sa...

Ja, det var därför jag skrev att Centerpartiet "fick" makten. Men i det läget tycker jag det var rätt agerat av Miljöpartiet. Jag har ju rean skrivit vilken kommunalrådskandidat jag skulle släppa fram, vilket förstås är dumt om man skulle se det rent taktiskt. Men jag valde tydlighet framför rävspel.

Bert sa...

Jonny, om nu de rödgröna vinner kommunvalet med hjälp av dig, vilken kommunal tjänstemannabefattning kan mönsteråsborna då förväntas finna dig på under den kommande mandatperioden.
Ja, inte för att du skulle erkänna att någon sådan överenskommelse har ingåtts, men jag skulle inte bli förvånad att du efter något år eller två tronar på en nytillsatt kommunal tjänst med inriktning på att kommersialisera lokalhistorien exv Kronbäcks klosterruin, en vikingaby mfl andra möjliga besöksnäringsprojekt i M-ås kommun.

Jonny sa...

Nej, du Bert! Inte ska medborgarnas skattepengar läggas på en sådan tjänst. Eventuella sådana tilltag köpes lämpligen in av Kalmar Läns Museum, om nu kommunen ska bekosta sådant. Men det samarbetet finns väl redan. Du dömer mig i förväg. Skulle aldrig missbruka ett förtroende eller en specifik ställning på det sättet.