22 augusti 2010

Två utespelare målvakter i GIF när Vimmerby vann med 4-0

GIF spelade ikväll mot FC Vimmerby. Förutsättningarna var inte de bästa och det blev förlust med 4-0.

Utespelare fick bli målvakt
Förstemålvakten var skadad. Andre målvakten var utomlands. Så vad gör man? Jo, man ställer en av GIFs bästa utespelare i målet - Idris. Idris har aldrig varit målvakt tidigare, inte ens på träning. Nå, han hade knappast spelat annars eftersom han var förkyld.

En olycka kommer sällan ensam
En olycka kommer sällan ensam, och jag blev minst sagt orolig när jag fick se att domaren var samma som dömde matchen i Fågelfors. Hur som helst skulle matchen spelas.

Rensning som studsade fel
Efter omkring fem minuter kom Vimmerby i ett anfall där Idris inte riktigt fick tag på bollen. När en back skulle rensa på mållinjen studsade bollen olyckligt i Idris rygg och gick i mål. 1-0.

GIF försökte
Vimmerby spelade snabbt och ofta på ett tillslag. Man såg direkt att det här var grabbar som var vana vid ett annat tempo. GIF fick förstås inrikta sig på en bra defensiv ikväll, men försökte skicka fram bollar på våra snabba forwards. Det var nära att lyckas några gånger, men det ville sig inte riktigt.

Suverän räddning av GIFs "målvakt"
Efter omkring 30 minuter kom så 2-0 på nick efter en hörna. Men mer blev det inte i första halvlek. Istället fick Idris göra en superräddning på ett hårt lurigt skott. Suveränt för någon som aldrig tidigare varit målvakt.

En fin period
Andra halvlek började med piggt spel från GIF. Damir kom exempelvis loss på sin kant och slog ett fint inlägg som Wallin i friläge nickade rakt på Vimmerbys målvakt. Fint spel där annars. Damir, som inte har fått så mycket speltid än, såg pigg ut.

Någon frivillig?
Men just där, när GIF hade sin bästa period i matchen så hände en liten olycka. Idris drar omkull en frispelad Vimmerbyspelare. Straff och dessutom rött kort. Plötsligt står GIF helt utan målvakt. "Någon frivillig?", ropar GIFs tränare från bänken. Och det blev Oskar som ställde sig i målet. Han hade förmodligen heller aldrig stått mellan två stolpar. Straffen sattes säkert och 3-0 var ett faktum.

Ännu en straff
GIF försökte dock spela fotboll, även om det inte blev särskilt organiserat. Det är ju inte helt lätt att med 10 man klara både defensiven mot Vimmerby, samtidigt som man måste försöka anfalla. Vimmerby kom nu i många farliga anfall, och Oskar fick göra ett par riktigt luriga fantomräddningar. Tyvärr fick Vimmerby ännu en straff, som kändes ganska billig. Men, men...4-0.

En farlig chans för GIF
Därefter frispelades den hypersnabbe och för kvällen alerte Daniel Skaret i GIF, men Vimmerbys målvakt klarade.

Matchens höjdpunkt
Spelet böljade nu lite fram och tillbaka och snart var det Vimmerbys tur att få ett friläge. Jag vet inte vad mittfältaren Oskar, nu plötsligt omgjord till division 5 målvakt, tänkte, men vad fa..n gör man när man aldrig har stått i mål och en motståndare närmar sig. Hmmm....kanske ska man lägga sig ner och ta bollen...Där stod den snopne division 2/5-spelaren från Vimmerby med mycket lång näsa. Matchens höjdpunkt alla kategorier.

Kämpade väl
Så mycket mer finns väl inte att säga. Vimmerby vann högst rättvist och GIF fick sig en rejäl genomkörare inför nästa match. GIF försvarade sig förtjänstfullt utifrån rådande omständigheter, även om man inte kan tala om något riktigt bra spel. Hela GIF kämpade väl och kvällens extra plus går förstås till Idris och Oskar. Tilläggas kan väl bara att domarskräcken skötte sig lite bättre ikväll.

Till nästa match är i alla fall reservmålvakten tillbaka, och han har ju visat sig hålla riktigt hög klass. I övrigt har vi ju ett par skador och annat att tampas med. Men nu gäller det att ge allt i de matcher som återstår.

Fin idrottsplats
Vimmerby hade som väntat en fin idrottsplats. Och det ska man förstås ha om man spelar i division 2. Läktaren var mysig och kiosken hade ett bra sortiment, även tjock korv som var god. Även kaffet smakade bra. Extra plus för att barnen hade en liten lekplats.

Idrottsplatsen hade en liten läktare.

Det började skymma i andra halvlek och långt därborta skymtar man Vimmerby kyrka.