18 augusti 2010

Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti inför valet - En politik för Mönsterås bortglömda människor

Det blir många inlägg idag. Eftersom min debattartikel i dagens Barometern/OT blev abrupt kortad, så lägger jag ut originalet som valtal, trots det dåliga ljudet. Talet återfinns även på YouTube.



1 kommentar:

Eje Wadebro sa...

Jag har försökt få denna insändare publicerad i Barometern men vi vet hur det går. Kanske OK här i bloggen:
Insändare Barometern 2010-08-18
Kritik av Roland Åkesson
Jonny Nilsson, Demokratiska Trygghetsparti i Mönsterås har många poänger i sin insändare.
Men även Miljöpartiet har under lång tid kritiserat Roland Åkessons politik i Mönsterås. Under de gångna 25 åren har kommunen stagnerat med framförallt jobben och särskilt i samhällena Blomstermåla och Fliseryd. Kommunledningen har visat lite intresse för övriga delar av kommunen utom hamnen och centrum i Mönsterås
När det gäller jobben tror vi att det inte räcker med att vara företagsvänlig som Roland har satsat på utan man måste istället fokusera på branschutveckling med företagsetablering. Något som vi har föreslagit när det gäller besöksnäringarna utan respons. Utvecklingen i Mönsterås går inte i rätt riktning något som framgår av olika rankningar som tex Svenskt Näringslivs om företagsklimatet där kommunen ramlat ner 18 platser och när det gäller nyföretagandet så är kommunen bland en av de sämsta i landet. Även Miljöaktuellts miljörankning har det skett försämringar. Inom skolan behövs stora förändringar och det går inte skylla på lärarna utan det behövs en helt annan politisk ledning.
Mönsterås kommun har mycket stor potential att utvecklas bättre genom att bosätta sig och besöka som turist med närheten till kust och något som är glömt ett intressant inland med stora vattendrag och rik natur.
Vi vill önska Jonny med sitt parti framgång och representation i kommunfullmäktige för där behövs fler röster som kan återge verkligheten i kommunen än att sopa problemen under mattan som sker nu.
Eje Wadebro,