15 augusti 2010

Sexpoängsmatch väntar för GIF – försnack och tips inför omgång 16 i division 5 nordöstra

GIFs damer vann (och förlorade) och Timmernabbens damer drar sig ur seriespel
Innan jag kommer in på nästa omgång, vill jag redovisa att Mönsterås GIFs damlag vann sin förr förra match mot Smedby BK med 3-2 i division 4 sydöstra. Det var en väldigt viktig seger som innebär att damerna nu har god marginal nedåt. Idag blev det dock förlust borta mot Färjestaden med 1-2. Läste även att Timmernabbens damer dragit sig ur division 3 pga spelarbrist. Trist. Man har spelat damfotboll i Timmernabben sedan 1974. Vad händer då med de damer som ändå vill fortsätta spela? Fortsätter några i GIF?

Obefintlig rapportering från division 4
Utan att på något sätt vara feminist, det räcker med allmän rättskänsla, så måste jag också ta tillfället att fråga varför damerna finner sig i lokalpressens obefintliga rapportering från matcherna i division 4. Herrarna får i alla fall små minireferat ända ner till division 6. Damerna i fyran får i regel inte en rad. Solklar diskriminering. Mönsteråsbloggen följer av gammal vana mest herrarna, men jag försöker bevaka ett par av damernas matcher under en säsong. Mer har jag tyvärr inte tid eller pengar till. Men nog kan jag tycka att en modern lokaltidning med jämställdhetsideal borde sköta sig bättre.

Sexpoängsmatch väntar
I division 5 nordöstra för herrarna är det flera viktiga matcher utöver det vanliga som spelas på måndag. För GIF är det Överum som väntar (matchstart 18:45). Och efter tre raka förluster så passar det gamla uttrycket sexpoängsmatch utmärkt här. Förlust mot Överum och GIF är hastigt och olustigt indraget i bottenstriden. Vinst och GIF hamnar på ganska fast mark igen.

Kan bli dramatisk avslutning på säsongen
Jag befarar att mitten- och bottenlagen i serien snart ligger på ungefär samma poäng och då kan det bli en oerhört dramatisk avslutning på säsongen. Lite för spännande för mina nerver i så fall. Av lagen i de nedre regionerna så har i alla fall tre lag blivit påtagligt bättre sedan våren – Ankarsrum (som har förstärkt och fått god stämning), Överum (som verkar ha spelat upp sig) och Hjorted/Totebo (som fått tillbaka ett par spelare från skadelistan). Samtidigt har både Ariel, Tuna Södra och Mönsterås rasat nedåt. Sanningen är att vilket lag som helst av de 8 sista kan åka ur respektive få kvala sig kvar.

Tre poäng bör det kunna bli
Vårens match mot Överum vann GIF med 1-0 borta. Det är den enda seriematch jag missat i år, men vad jag förstår så satt segern långt inne. Om Överum dessutom är lite bättre nu så får GIF se upp. Men GIF är ett starkt hemmalag och har nu alla chanser att bryta den negativa trenden, trots ett par bekymmersamma skador. Men håller man ihop laget som mot Fågelfors, samtidigt som man klarar av balansgången att spela offensivt, så blir det tre poäng på måndag.

Tips för omgång 16
En match har redan spelats i denna omgång. Det var matchen Hjorted/Totebo-FC Vimmerby som slutade 1-5. I övrigt ser min rad i ”Professorns” tipstävling ut enligt följande:

Långemåla – Fågelfors 1-1
Långemåla vill verkligen nå fyran och spelar stabilt. Fågelfors är mer ojämna men när man spelar bra så är man nog så bra som Långemåla. Fågelfors vill ta revansch för vårens snöpliga storförlust och utmana om kvalplatsen. Men det blir oavgjort.

Ariel – Rödsle 1-2
Ariel går inte bra nu, medan Rödsle tycks ha stabiliserat spelet.

Tuna Södra – Ankarsrum 0-2
Ankarsrum spelar påtagligt bättre nu än i våras och bör besegra även ett hårt kämpande Tuna.

Mönsterås GIF – Överum 3-1
Dags för GIF att undvika bottenträsket. GIF är starka på hemmaplan och vinner.

Inga kommentarer: