16 augusti 2010

Spel-Caféet i Mönsterås


Ingen har väl kunnat undgå att Spel-Caféet i Mönsterås har flyttat från Älgerum till området vid rondellen. Även om jag inte gör reklam på denna blogg, så vill jag påstå att Spel-Caféet är en trevlig, fräsch mötesplats med spel, fik, och restaurang (även med viss husmanskost). Egentligen är det väl Spel-Caféets sociala funktion som fascinerar mig. Jag har i alla fall fått intrycket att Spel-Caféet ibland har fungerat som en mötesplats för daglediga herrar som träffas över en kopp kaffe och en tipsrad. Tidigare fungerade ju Domusfiket som mötesplats, men när det försvann övertog väl Spel-Caféet delvis den rollen. Hur det är på nya stället vet jag inte.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt, då ju.

Konfliktfri! sa...

Hej! Redan måndagsafton ; almanackan fladdrar vidare! Hade egentligen tänkt skriva en kommentar om något som skedde i nuvarande "Spel-Caféets" lokaler. Då hette det "DUAB-huset", men är icke helt säker på det. Därför får kommentaren bero till senare. "Johnny", kan Du meddela mig om jag har rätt? Plus svar på en annan fråga. Det är gott att ha ryggen fri när det gäller skrivande, och därför vill jsg vet om det finns möjlighet att radera eller korrigera sitt budskap? Om icke :kan man genom DIN försorg få det borttaget?
Hälsningar!

Jonny sa...

Jo, DUAB-huset låg där tidigare. Du bör själv kunna ta bort en kommentar som du har skrivit. Annars kan jag ta bort den efter begäran. Huruvida jag också kan gå in och ändra i en kommentar vet jag faktiskt inte.

Fortfarande konfliktfri! sa...

Tack för upplysningarna! HUR jag skall ta bort egna inlägg å just DETTA forum vet jag inte men VILL gärna veta! Kanske finns det instruktioner någonstädes? Beträffande ändringar ser jag dock helst att var och en gör sådana enbart i sina egna inlägg. Teoretiskt sett var mitt inlägg nu moget för ändring, eftersom jag har ett par stavfel. Hade jag skrivit och undertecknat med eget namn hade jag nu rättat till det hela! Nu får "tyrckfelen" kvarstå!

Jonny sa...

Hej! Jag har testat och skrivit kommentarer både som inloggad och som anonym. I båda fallen kunde jag ta bort mina kommentarer. Under ett skrivet inlägg bör du kunna se en symbolisk soptunna som du klickar på. Däremot kunde jag inte gå in och redigera skrivet inlägg. Ett alternativ är att man kopierar det man skrivit innan man tar bort det. Därefter kan man klistra in det i det nya och göra de ändringar man vill.

Anonym sa...

VÄLDIGT trevlig och charmig personal..
Maten är god den med ;-)

/Enercon