25 augusti 2010

Sura sossar

Noterar att Sossarna i Mönsterås är sura för att Centerpartiet har snott deras idé om satsning på handeln i Mönsterås, enligt dagens Barometern/OT. Jo, så är det säkert. Centerpartiet är skickliga idétjuvar och har med åren blivit tämligen proffsiga på att packetera om andras presenter. Jag tyckte väl att hela förslaget om kommunfinansierad konsult andades lite socialism. Här får vi förklaringen. Centerpartiets förslag var second hand och ett (S)enterförslag.

Å andra sidan tycker jag att sossarna överreagerar lite här. Dels är det inget bra förslag, så det är ju bara bra om de slipper bli förknippade med det. Dels är ju sossarna ganska duktiga tjuvar de också, även om de inte riktigt nått Centerpartiets mästarnivå, utan ännu är gesäller, rookies. Vid flera tillfällen de senaste två åren har sossarna blivit uppenbart inspirerade av det jag har skrivit på bloggen. Några dagar efter ett blogginlägg, har man kunnat läsa samma sak i lokalpressen, men då som ett förslag eller en kritik från sossarna. Så fungerar politiken. Och inte har jag surat för det.

1 kommentar:

Eje Wadebro sa...

Centerpartiet i Mönsterås som idétjuvar är tämligen klart. Och vi i Miljöpartiet har en lång erfarenhet av detta.
Vi kan ta kustmiljön som exempel där C nyligen i en insändare framhäver sig som föregångare. Men i verkligheten har vi lagt en rad motioner om detta som "Igenväxning av kusten 1983", "Om kustplanering88", Närings- och kvävefällor vid kusten92", " Skapa en våtmark vid Lillån98" "Kustvattenprojektet Norra Kalmarsund99" osv.
Principen är den att C dumpar motionerna för att sedan ta upp dem som egna idéer. Något som drabbar flera partier. Frågan är om det finns en politisk moral i Mönsterås?