9 augusti 2010

Tack för att ni kämpade grabbar! Bitter GIF-förlust i slutsekunderna

En GIF-spelare har precis offrat sig i en närkamp. Den här gången råkade domaren se att spelaren blev nedsparkad.

Kämpainsatsen räckte inte till poäng
Låt mig säga det direkt. Grabbarna i GIF kämpade och slet som hade det gällt livet. Tyvärr räckte det inte ikväll. Precis som i förra mötet lagen emellan gjorde Rödsle mål i slutsekunderna, den här gången segermålet. Jag ska erkänna att tårarna inte var långt borta när jag lämnade IP ikväll. Grabbarnas kämpainsats borde ha gett en poäng.

GIF rullar boll och tar ledningen
GIF började annars matchen med tydliga intentioner att rulla boll. Och det är då GIF är som bäst. Efter en stor miss i Rödsleförsvaret så kom Calle Olofsson helt fri och sköt säkert 1-0 till GIF i den 16.e minuten. GIF kom sedan i flera fina anfall.

Rödsle kvitterar
Rödsle var dock inte ofarliga utan kom i snabba spelvändningar och djupledslöpningar som rev upp djupa revor i GIF-försvaret. I den 22 minuten gav det resultat. GIF fick för långt mellan lagdelarna, vilket Rödsle genast utnyttjade. Djupledsboll. Friläge. 1-1.

Idris blixtrar till
Rödsle tog sedan över allt mer av spelet, men de sista minuterna av halvleken kom GIF tillbaka. Plötsligt blixtrade Idris till i Rödsles straffområde och sköt distinkt bollen upp i nättaket. 2-1 till GIF. Kul att Idris fick tillfälle att visa vad han kan.

Rödsle kvitterar igen efter svag domarinsats
Den andra halvleken fick ingen tydlig karaktär, men GIF stressade Rödsle ganska bra och gav allt i närkamperna. Just då lyckades Rödsle komma loss igen med två spelare i friläge. GIFs målvakt Stenfelt räddade mirakulöst nog första läget, men på nickreturen var han chanslös. Målet var dock tveksamt, eftersom GIF borde ha haft en frispark i situationen innan friläget. Svag domarinsats där.

Rödsle nära att avgöra
Matchen fortsatte på samma sätt som tidigare med GIF som försökte spela fotboll och Rödsle som kontrade livsfarligt. Vid ett tillfälle var en rödslespelare helt ensam med målvakten men missade bollen. Rödsle hade ytterligare ett par liknande lägen där endast Rödsles oförmåga att göra mål räddade GIF.

I takt med att mörkret föll...
I takt med att mörkret föll över IP så fick domaren allt svårare att se vad som hände. Han missade ganska råa överfall på GIF-spelare, medan GIFs Idris blev utvisad för en liten lätt undanhållning. På slutet skulle väl detta kompenseras och GIF fick ett par billiga frisparkar. Pinsamt.

Rödsles segermål
I den fjärde övertidsminuten hände så olyckan. GIF hade precis haft en hörna, när Rödsle som vanligt gjorde en spelvändning. Rödsles spelare sprang ifrån Roberto och satte sedan 3-2. Det går inte att klandra Roberto för detta. Hans kvaliteter ligger inte i snabbhet. Han skulle aldrig ha behövt hamna i det utsatta läget. Misstaget gjordes i ett tidigare skede och målet var egentligen bara ett uttryck för spelinstabiliteten i GIF just nu.

En kvalitet man bara kan spela sig till
Rättvist eller inte? Jag vet inte. Rödsle utnyttjade GIFs svaghet bra och GIF har problem med spelet just nu. Spelet stämmer bara stundtals och när Ardi nu är långtidsskadad är backlinjen inte riktigt samspelt, även om de enskilda spelarna är duktiga. Det här löser man förstås inte över en natt. Den kvaliten kan man bara spela sig till.

Bitter förlust, men stolt GIF-are
Ändå kan spelarna hålla huvudet högt. Ikväll kämpade man och visade stort hjärta. Man sprang, tacklade, bröt. Ja, det smällde ordentligt. Hjärtat satt på rätta stället ikväll. Vad gäller spelet kan GIF bara få godkänt delar av matchen. Ser man till kämpainsatsen får hela laget väl godkänt. Extra plus till Wesslund som kämpade som ett djur. Den nye Calle Olofsson gillar jag också. Martin och Ako offrade sig. Idris mål var snyggt. Kanske borde han nyttjas mer i straffområdet. Här finns onekligen stommen för en lyckosam framtid . Om nu GIF får behålla sina talanger mer än ett år. Hur som helst - en jäkligt bitter förlust. Men en stolt GIF-are.