8 september 2010

GIF möter Ariel i säsongens sista bortamatch – försnack och tips inför omgång 20 i division 5 nordöstra

8 lag blev 6 som blev 3
Sedan jag senast skrev så kan ytterligare tre lag känna sig säkra på fortsatt division 5 spel nästa säsong – Hjorted/Totebo, Mönsterås (med 9 p till kvalplatsen. Rent teoretiskt kan Ankarsrum ta just 9 poäng, men GIF har 17 mål i bättre målskillnad) och Rödsle (också 9 p till Ankarsrum och 15 måls försprång). Nej i bottenstriden handlar det om IK Tuna Södra på 16 p, Ankarsrum 11p och Överum 9p. Tuna Södra har kvar Vimmerby, Mönsterås och Långemåla och jag tror inte det blir några poäng där, även om Tunas kämpaglöd ibland kan orsaka mirakel. Ankarsrum har kvar Rödsle, Fågelfors och Överum, men kan de ta de poäng som behövs för att klättra förbi Tuna Södra? Överum har kvar Vimmerby, BOIF och Ankarsrum. Det skulle faktiskt inte förvåna mig om Överum vinner de två sistnämnda och kniper kvalplatsen.

Kvalplatsdramatik
I toppen kan det bli viss dramatik om kvalplatsen eftersom Fågelfors bara ligger 3 poäng bakom Långemåla. Och jag är inte säker på att Långemåla slår Hjorted/Totebo. Om inte annat så har Fågelfors goda chanser att bli en av de två bästa treorna som också får kvala.

Rykte 1 - Vad ska hända med FC Vimmerby?
I övrigt har jag hört ryktas om att det inte är helt säkert att FC Vimmerby kommer att ta sin plats i division fyra. Och på lagets hemsida svaras det dunkelt: Detta rykte är helt ogrundat! FC lever vidare men i vilken form återstår att se. Verkar inte helt solklart alltså. Man kan ändå undra vad som händer om de väljer att inte ta steget upp.

Rykte 2 - Anmälan
Det ryktas också att ett lag i serien skall ha uppmuntrats av ett annat lag att göra en anmälan gentemot ett tredje lag som påstods ha spelat med avstängd spelare. Anmälan förefaller dock inte ha gått igenom, utan allt verkar ha gått juste till. Hur orkar folk sitta och räkna varningar? Seriöst?! Man får väl ändå utgå ifrån att lag gör sitt bästa för att sköta det där ordentligt.

Chans att hamna på övre halvan
För GIFs del handlar det om att avsluta snyggt. Och jag tror verkligen att man vill ta chansen att hamna på övre halvan av tabellen. Rent mentalt är det också viktigt att vinna de sista matcherna, inte minst nästa match borta mot Ariel. GIF har en del att bevisa på bortaplan och jag tror man kommer att göra det. Vågar man hoppas på samma laguppställning som mot Långemåla senast? Ja, i så fall lär det gå undan där framme och då kan Kristdalagrabbarna få svårt att hänga med. Trots en elak förkylning där inte ens de mest dunkla hälsokurer hjälper ska jag förstås bege mig till Ekskogsvallen. Jag lovar att hålla andan när jag betalar inträdet. Däremot kan det bli vissa problem med min kaffe- och korvavsmakning.

Tips omgång 20
Mönsterås och Kristdala möts inte bara på fotbollsplanen, utan även i ”Professorns” tips, där segerkampen just nu ser ut att stå mellan undertecknad och just Professorn. I förra omgången vann jag utan att behöva förta mig med 4 rätt av 5. Närmaste man hade två rätt. Det betyder att jag knappade in i toppstriden och nu ligger tvåa med bara en seger efter Professorn, men lika många rätt. Alla förstår vad det betyder – om jag vinner den här omgången så är jag ifatt och förbi. Det är således mycket mer än några fotbollsmatcher i division 5 som står på spel på fredag/lördag.

Ariel – Mönsterås 1-3
Mönsterås kan förhoppningsvis köra sin i det närmaste bästa laguppställning och vill vinna på bortaplan. Ariel är duktiga, men här hänger man inte riktigt med.

Tuna Södra – Vimmerby 0-4
Vimmerby är väl i praktiken klara seriesegrare, men lär hålla sin klass ändå säsongen ut. Inte ens Tuna Södra kan kriga sig till poäng mot detta lag.

BOIF – Fågelfors 1-3
BOIF verkar ha två ansikten. Jag har tyvärr bara sett det sämre och tror därför på Fågelfors.

Ankarsrum – Rödsle 3-1
Ankarsrum vill nog slippa en helt avgörande match mot Överum i sista omgången. Här har man chansen att slippa undan.

Hjorted/Totebo – Långemåla 2-1
Jag chansar på seger för H/T. Långemåla var förvisso bra senast mot GIF, men särskilt mittfältet var ett ödelandskap. Lite nervdaller i kvalplatsstriden skulle jag tro.

Inga kommentarer: