22 oktober 2010

GIF inför två-årskontrakt, träningspremie och matchbonus

Flera förändringar på gång
Att Mönsterås GIF får en ny tränare, Anders Jonsson, har jag redan skrivit om tidigare. Men enligt flera samstämmiga källor är fler förändringar på gång inför en ny satsning nästa säsong.

Vissa av spelarna kommer att få två-årskontrakt. Det talas också om träningspremie, matchbonus och en grundsumma.

En nödvändig anpassning
Om detta stämmer, vilket mycket tyder på, så är det enligt min mening en nödvändig anpassning till de villkor som råder inom dagens fotboll. Något var man onekligen tvungen att göra för att öka chanserna att få behålla duktiga spelare längre, samtidigt som man visar lite extra uppskattning för det jobb spelarna lägger ner för klubben. Inte minst sänder det här ut signaler att föreningens ledning verkligen vill något och ger spelartruppen sitt stöd. Sedan är det förstås en utmaning att skapa ett rättvist system så att det inte skapar avundsjuka.

Nu hjälper vi GIF att klara det här
Jag vet att GIF länge satte en ära i att man var en av de sista klubbarna i bygden som inte gav pengar för att locka spelare. Det sades också att man inte hade råd. Men det är bra att man vågar gå en annan väg. Jag tror faktiskt inte att klubbkänslan eller idealismen hotas av detta. Man kan givetvis drömma om andra tider när det såg annorlunda ut. Men vill man gå framåt och få den kontinuitet som är så viktig för att på sikt avancera en eller två divisioner, ja då var detta en nödvändig förändring. Personligen är jag beredd att nu stödja GIF lite extra, köpa några fler lotter etc för att hjälpa till med finansieringen av detta.

1 kommentar:

Anonym sa...

träning lördag inomhus.
då ska anders ha sin första träning med laget.
Mvh kalle