31 januari 2011

Hur länge kommer bussarna att köra in i Mönsterås?

En god vän till mig snappade häromdagen upp ett samtal mellan en busschaufför och en resenär. Busschauffören sade att det bara var en tidsfråga innan bussarna skulle sluta köra in i Mönsterås och att planerna för detta redan fanns. Jag frågade min vän om samtalet hade karaktären av att vara på skoj, men han menar att det lät seriöst.

Jag har inte tid att följa upp detta just nu. Men det är ju bara något år sedan som bussarna slutade köra in i Ålem. Står nu Mönsterås på tur? Förhoppningsvis blir det inte av, men det kan ju vara bra att mobilisera redan nu om det blir aktuellt.

6 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Jag kanske är lite trögtänkt efter en jobbarhelg :) men jag undrar varför bussarna skulle sluta köra in i Mönsterås?

Jonny sa...

Diskussionen handlade om att bussarna har haft svårt att hålla tidsschemat under vintern. För att vinna tid skulle man då sluta köra in i Mönsterås. Skulle tro att man vinner 5-10 minuter på det.

Nicke Grozdanovski sa...

Men har man något ärende inne i Mönsterås var är det tänkt att man ska stiga av eller på då?

Jonny sa...

I så fall blir det väl ett par tre hållplatser utmed E22:an. Jag vet dock inte om det ligger något i det som sades på bussen. Det verkar för mig något osannolikt. Men KLT har chockat förr, så jag tog upp det för att se om någon orkar snoka vidare.

Basse sa...

Som busschaufför sedan 26 år så kan jag tyvärr bekräfta det hela. Diskussioner pågår hela tiden.Kommunen är ju delägare i KLT så man tycker att dom borde bromsa. Tyvärr väljer ju KLT att satsa på dom få som åker hela sträckan Västervik-Kalmar istället för på flertalet som åker delsträckorna.

Anonym sa...

Jaha!
Då blir det så långt/för långt att gå till närmaste busshållplats att man behöver ta sin bil dit - och då kan man väl lika väl fortsätta att köra ända framtill jobbet med sin egen bil!/Ci@