26 januari 2011

Så här blir fotbollsbevakningen 2011

Bara för att jag ska ge ut en bok så ska ingen behöva tro att jag har glömt den kommande fotbollssäsongen. I skrivande stund torde det bara vara omkring tre månader till seriespelet drar igång. Och var så säkra. Jag kommer att vara på plats. Förhoppningsvis kan den tidiga vintern vi fick betyda att även våren kommer tidigt. Så här har jag tänkt mig min bevakning av säsongen.

Herrarna
- Presentation av GIF:s lag och tankar om lagets möjligheter i år.
- Kartläggning av motståndarlagen.
- Särskild presentation av tidigare möten GIF-BIK.
- Försnack inför varje match och omgång + referat av varje match (hemma och borta). Utöver referaten ingår presentation och bedömning av motståndarlagets idrottsplats utifrån olika faktorer – mysighet, historisk känsla, service, kioskutbud, toaletter, lekplatser, publik etc.

Damerna
- Presentation av laget och tankar om lagets möjligheter i år.
- Referat av varje hemmamatch.

Övrigt
- Kanske skriva om någon enstaka pojk- eller flicklagsmatch som en kul grej. Men det är lite krångligt eftersom man måste ha föräldrars tillstånd innan man får publicera bilder på omyndiga som spelar fotboll.

Eftersom jag gör allt ideellt så kan jag tyvärr inte bevaka alla lag på samma nivå. Varje match kostar i inträde, kaffe, lotter och korv. Men jämfört med förra året så utökas bevakningen av damernas matcher avsevärt. Och jämfört med lokalpressens obefintliga bevakning av dammatcher så är det ju ändå något.

I övrigt hoppas jag förbättra mina teoretiska kunskaper om fotboll och få en bättre blick för spelet. Men om detta skall ingen ha allt för stora förhoppningar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!
Nästa vecka den 2/2 ska tydligen timmernabbens och mönsterås -04:or spela en match. Blir nog inte så allvarligt det hela. hehe...Men ska du skriva nåt om det så har du vår tillåtelse att publicera bild på Joakim ifall ifall ;)

Skulle gärna vilja förhandsboka en bok av dig med om det går bra.
/Susanne (Joakims mamma)

Nicke Grozdanovski sa...

Även om jag bor i Emmaboda så tycker jag din blogg är väldigt intressant och läser den med glädje. :)

Anonym sa...

Borde det inte vara svårt att publicera bilder från div 5 matcher också? Tror de flesta lag har med 4-5 spelare som är omyndiga.

Jonny sa...

Anonym: Jo, det kan jag tänka mig, även om jag inte har kommit på det själv förrän du skrev det. I alla fall rent teoretiskt. Fast jag tror det är mer känsligt med mindre barn. Får väl försöka plåta de myndiga då. Men ska ta reda på detaljreglerna där innan säsongen börjar.

Andy sa...

Nej, men vänta lite här! Det är ju varje fotbollsspelares dröm att få vara med på bild! Ska du censurera de bilder omyndiga är med på i så fall? De som spelar herr/damfotboll måste räkna med att råka hamna på bild i tidningar/bloggar. Kan inte minnas att jag någonsin fick frågan när jag var ung och omyndig om jag hade målsmans tillstånd för att vara med i t.ex. tidningen.

Jonny sa...

Andy: Hoppas du har rätt. Har inte riktigt tänkt på det tidigare. Kan ju fråga föreningen för säkerhets skull. Det får inte bli för krångligt att bevaka fotbollsmatcher. Då orkar man inte.