4 januari 2011

UFO över Mönsterås?

De senaste dagarna har jag mött flera personer som säger sig ha sett mystiska röd-gul lysande föremål flyga över Mönsterås kvällarna före och på nyårsafton. Jag såg några själv på nyårsafton. Jag noterade också hur en granne skickade iväg ett par av dom.

Det handlar alltså om UFO-ballonger. När de väl har kommit upp en bit flyger de med vinden relativt snabbt och det kan se mystiskt ut om man inte vet vad det är.

Jag minns för några år sedan när UFO-ballonger var ett nytt fenomen. Plötsligt kom en granne och ringde på och sa att det var ett UFO över radhuset. Frugan och jag, båda uppfödda på Månbas Alpha och Star trek, rusade ut och såg ett par rödlysande punkter flyga över mönsteråshimlen. Som fascinerad av UFO-fenomen blev jag lite fundersam. Lokalpressen skrev också om händelsen. Det dröjde dock inte så länge förrän jag hittade en sekvens på nätet som visade UFO-ballonger. Då insåg jag att det var det vi hade sett.

Se här och här.

1 kommentar:

Eje sa...

Det kan vara så att vi på Gårö vid 16-tiden kan vara skyldiga till ett av UFOna. Det var en liten värmeballong som snabbt gick i höjden i det kalla vädret och drog iväg i nordostlig riktning norr om Oknö. Antagligen var vi inte ensamma om detta.