20 februari 2011

Nytt om Mönsteråsboken VIII - i väntans tider

Något försenad
Min bok om Mönsterås historia skulle preliminärt ha kommit tillbaka från tryckeriet till förlaget den 17 februari, för att därefter skickas ut till mig. Tryckeriet har uppenbarligen mycket att göra nu, för boken hade inte kommit till förlaget i fredags. Nu var datumet preliminärt, så några dagars försening får man nog räkna med. Jag hoppas att boken kommer nästa vecka, men det ligger utanför min kontroll. Nå, om jag skulle ha försökt få ut boken på ett stort förlag, så hade jag inte ens fått svar än. Så ser man på tidsaspekten från ett helhetsperspektiv så har utgivningen gått väldigt snabbt.

159 av 200 förhandsbeställda
Av upplagans 200 ex så tar jag i första vändan hem 170. Förlaget får behålla 30 ex så att bibliotek och bokhandlar kan beställa hem. Förmodligen lär de inte gå åt, så jag tror att jag ganska snart köper hem ytterligare 20 ex. Jag har nämligen redan fått förhandsbeställning på 159 ex, och några måste jag hålla på och ta med mig på några föredrag som ska hållas. Eftersom jag egentligen inte har marknadsfört boken särskilt mycket än, så är det väl inte omöjligt att det kan bli en ny upplaga senare i år.

Föreläsning
Den 5 april klockan 18.30 är alla som vill och kan välkomna till hembygdsgården då jag håller ett föredrag om Mönsterås historia. Så vitt jag vet är både jag och inträdet gratis. En uppmärksam kamrat noterade att det i kommunens evenemangskalender i nuläget står något annat, men enligt min överenskommelse så är det en öppen gratis föreläsning i folkbildningsanda. Jag vill ju inte behöva ta betalt i min egen hemförening. Nog om detta. Mer vill jag inte skriva om det just nu då det är lite känsligt läge. Föreläsning ska det väl bli på nåt sätt.

Jag hör av mig igen så snart boken har anlänt.

Inga kommentarer: