12 februari 2011

Vintertur till Oknö

Det har blivit lite väl mycket stillasittande sista tiden. Så det var skönt att idag kunna ta en tur till en av badplatserna vid Oknö.






Dottern stortrivdes och övertalade pappa att delta i en iskanetävling. Trots att jag fuskade blev det en svidande och för svanskotan ödesdiger förlust.

5 kommentarer:

D.S Ernst. sa...

Vackra bilder!
En god vän påpekade för mig att Du stavade Ditt namn "Jonny", och skulle det vara så att jag stavat Ditt namn felaktigt vid något tilfälle ber jag om ursäkt för det!

Raskt över till fakta!
36 Mönsteråsmänniskoindivider har samma/liknande namn som Du. Av dessa stavar 16 sitt namn (som inte behöver vara tilltalsnamn) "Johnny", 16 stavar det "Jonny", 3 stavar det "Johny." Tillkommer gör en kvinna som förresten blir 87 år denna vår, och hon stavar det "Jonnie!"(Det är inte hennes tilltalsnamn!) Samma namn på män och kvinnor förekommer ju, men just denna variant har jag icke hört/sett tidigare, och inte heller har jag hört att feministerna börjat bråka om att hälften av alla med samma namn skall vara kvinnor. Kanske en idé som skulle kunna tilltala Schymanskan och Rosenbergskan?
Hälsningar!

Jonny sa...

Tack!

Jag har inte noterat några eventuella "felstavningar" av mitt namn. I händelse så skett tar jag inte illa upp.

Att könsneutralisera alla namn tror jag absolut är något vi kommer att få höra mer om i framtiden, och kanske kan sedan krav på 50-50 följa därefter. Vem vet. Hur som helst - en intressant utläggning om namnen var det.

Jonny

D. S. Ernst. sa...

Hej, igen! Måtte aldrig någon form av könsneutrala namn bli obligatoriska! Men, det torde vara klart ; i tider där överbefolkning hotar är det av vikt att producera ickefertila individer, och för dessa rekomenderar jag könsneutrala namn! Men vad vet JAG,jag är ju ,,Schlechterwisser!" (jag saknar tyska anföringstecken,av vilka det första ju placeras i begynnelsen av det anförda, så tvenne kommatecken får ersätta detta.Inte heller är jag, av tangenttekniska skäl, innehavare av det eleganta tecken som stundom skrives i stället för två "s!" Minns att jag i yngre dagar kallade denna tyska bokstav för "b med svans!")
Hälsningar!

D.S. Ernst. sa...

Tillägg:Ja, detta har intet med detta ämne att göra. Jag har aldrig fått riktigt klart för mig hur man ändrar eller tar bort sina inlägg. Vill minnas Att Du försökt förklara det, men att jag aldrig lyckata! Därför ber jag Dig göra ett nytt förklaringsförsök, och ett förhands-tack bifogas NU!
Hälsning!

Jonny sa...

Hej!
Under de inlägg du själv ha skrivit bör du se en symbol för en soptunna. Klicka på den.

Allt gott!
Jonny