20 mars 2011

Lekfullt men koncentrerat GIF vann träningsmatch mot Kåremo med 5-0























GIF besegrade kommande seriemotståndarna Kåremo med 5-0.

Mönsterås mot Kåremo
Så var det då dags för Mönsteråsbloggen att begå riktig fotbollspremiär för i år. Inte utan viss anspänning begav jag mig till Lindsdal för att se Mönsterås GIF möta kommande seriemotståndarna IFK Kåremo. Och med Mönsteråsbloggen på plats, härligt solsken och en bra konstgräsplan så kunde det ju bara sluta på ett sätt.

GIF vann det mesta på mitten
Det var onekligen spännande att få se GIF för första gången i år. Tidigare har laget förlorat ett par träningsmatcher mot division 4-lag, och jag var lite rädd att det hade satt sig på självförtroendet. Men av detta märktes ingenting. GIF tog kommandot relativt omgående och redan efter fem minuter fick Idris till ett inlägg från vänsterkanten som blev ganska farligt. Och på den vägen fortsatte det. GIF vann det mesta på mitten och kunde därmed testa anfallsspelet och samspelet framåt.

Spännande offensiv sammansättning
GIFs nyförvärv Viktor Niklasson som knappast är på topp än gjorde ändå utmärkt ifrån sig. Man ser att det här är en spelare av klass. Stundtals styrde och ställde han lite som han ville som offensiv mittfältare. Ja, det var härligt att se. GIFs andre nyförvärv Johan Lagström var också med och gav mittfältet tyngd och kraft. Utmärkt även han. Även de andra offensiva spelarna såg pigga ut och här har GIF hittat en spännande offensiv sammansättning med Viktor, Johan, Wesslund, Linkan och Idris. Och då ska man dessutom komma ihåg att vi har kvar spelare som Ako och Calle som jag inte såg idag.

Tre snabba mål
Efter 21 minuter gav GIFs offensiva dominans utdelning. Eftersom jag är lite ringrostig så missade jag faktiskt vem som gjorde målet. Minuten efter höll sig Viktor framme och satte 2-0. Några minuter senare frispelades Idris snyggt (av Marre?)som konstnärligt lobbade in 3-0.

Hur ska backlinjen se ut i år?
Backlinjen sattes inte på några större prov, vilket kanske var synd. Men bortsett från något enstaka slarvpass så skötte den sig bra. En skillnad jämfört med förra året var att Manfred gick fram mycket mer som högerback, vilket såg bra ut. Oskar som tidigare har spelat mer på mitten hade nu tagit en backplats, och frågan är om det är så det är tänkt framöver. Kan säkert bli bra. Vidare Jimmy som har spelat back tidigare. Överraskningen var väl att man hade satt Daniel Skaret som vänsterback. Han har jag tidigare bara sett i offensiva roller. Nu är han förstås så rutinerad att han kan spela var som helst och han skötte sig bra. Men frågan är om han placerades där tillfälligt. Hans snabbhet kan nog komma bra till sin rätt vid snabba spelvändningar, men kan man skola om sig till back efter så många år som offensiv spelare. Dagens insats var så pass gedigen att det kanske kan fungera bra. Vi får väl se. Jag förmodar att Ardi som inte var med idag hör hemma i backlinjen normalt sett. Det enda frågetecknet jag tog med mig hem är väl egentligen hur backlinjen är tänkt att vara komponerad framöver. Kul annars att Stenfelt var tillbaka i målet efter sin handskada.

Andra spelare fick chansen
I andra halvlek släppte GIF upp Kåremo lite mer och det var nog klokt då backlinjen fick jobba lite mer. Men GIF var det bättre laget även denna halvlek. GIF bytte med tiden in några av de andra spelarna som alla skötte sig bra. Extra roligt var det att se den snabbe Tobbe på vänsterkanten som såg lovande ut. Och så Martin Johansson på vänsterbacken.

Flera mål
Innan matchen var slut hann GIF göra 4-0 genom Jimmy och 5-0 av Daniel Skaret som fick spela på en lite mer offensiv plats i andra. Ja, det kunde ha blivit fler mål, men ribban var i vägen för Wesslunds skott och ibland Kåremos målvakt.

Lekfullt och koncentrerat
Som helhet var det en riktigt trevlig träningsmatch. Givetvis satsar man inte allt i närkamperna i en match av den här karaktären, men GIF såg ut att ha roligt på planen – spelet var både lekfullt och koncentrerat, särskilt i första halvlek. Hela laget får beröm, med extra plus till Viktor Niklasson. Så här bra ringrostig. Hur ska det då inte bli senare. Nu gäller det bara att truppen håller sig skadefri. Jag saknade Ako, Ardi och Calle, men förhoppningsvis är de med i truppen. De lär behövas.


GIF vann de flesta närkamper.

2 kommentarer:

Anonym sa...

första målet var fån Marre som Idris tryckte in från mållinjen... Goifen hade kunnat vinna dem matherna med div4 lagen, men pga dålig med folk så funkade inte som det skulle...

Anonym sa...

Idris Gjorde det Första Målet på nick assisterat utav Marre som la in ett inlägg.