30 mars 2011

Oinspirerat GIF förlorade i Smålandscupen


Hopplöst med fotboll på grus. Om ett par år bör dock Mönsterås ha fått sin efterlängtade konstgräsplan.

GIF mötte ikväll BB 2001 (Berga/Bockara) i Smålandscupen. Efter att i ett par matcher mött mediokert motstånd fick man ikväll tampas med ett division 6-lag som det snackas lite om i år. Jag är relativt övertygad om att BB 2001 kommer att springa igenom sexan ganska enkelt. GIF hade nog inte hört ryktet att BB 2001 har ett riktigt bra lag, för det verkade som om man blev något överrumplade av motståndarnas snabbhet, spelskicklighet och aggressiva pondus.

GIF blev tillbakapressade och plötsligt stod det 0-1 efter ett superskott. GIF föll dessutom tillbaka i gamla synder med slarv i uppspelen och lite allmänt tafatt duttande med bollen. Det krävs betydligt resolutare spel i vissa lägen. Ikväll såg det dessutom ut som om BB 2001 ville lite mer, medan GIF spel påminde om ett lag som väntar på seriespelet och inte vill riskera för mycket innan dess.

GIF fick dock en straff som Daniel Skaret satte säkert till 1-1. Innan halvleken var slut fick BB 2001 på ytterligare ett kanonskott som gick i mål - 2-1 till bortalaget. Chansen uppstod efter en miss i uppspelsfasen. När GIF väl kom till anfall blev det dock ganska farligt och ingen hade nog protesterat om GIF hade gjort ett mål till, men en förlust blev det. Snabbt tillbaka till det spel man hade mot Kåremo och Ruda.

Inga kommentarer: