25 april 2011

Mönsteråsdamerna vann i premiären

Här har GIF just gjort ett av sina fyra mål i segermatchen mot Krokstorp.

Premiär
Idag var det dags för Mönsterås GIF:s damer att bege sig till Krokstorp för att spela premiärmatch i div 4 nordöstra. Krokstorp stretade emot riktigt bra, men till slut tog GIF:s spelskicklighet och ork ut sin rätt och man kunde åka hem med tre poäng. (Eftersom jag inte kan damlaget så bra än, så utgår jag från att de namn som står efter respektive nummer i laguppställningen är korrekt. I de fall jag missade vem som gjorde mål får läsekretsen gärna komplettera).

GIF skapar chanser men det blir inte mål
Matchen fick ganska tidigt en karaktär där GIF skapade de bästa chanserna, men där Krokstorp stack upp i inte helt ofarliga kontringar där den snabba nr 11 spelade huvudrollen. GIF skapade till och från ett visst tryck och vid ett par tillfällen var det Krokstorps utmärkte målvakt som räddade laget.

Krokstorp tar över sista kvarten
När så GIF inte fick utdelning så fick Krokstorp energi och sista kvarten var det Krokstorp som skapade det mesta. Riktigt illa kunde det ha gått vid en farlig frispark som sökte sig bort mot krysset, men Lina i Mönsteråsmålet lyckades tippa bollen till hörna – en mycket viktig räddning. Man vet aldrig i vilken riktning matchen hade gått om det blivit mål där. Krokstorp hade ytterligare ett par vassa chanser, men närmare mål än stolpen kom man inte. GIF:s avslutning av första halvlek var svag.

GIF tar över och målen kommer
I andra halvlek ryckte GIF upp sig ordentligt och tog över tillställningen totalt. I den 51:a minuten fick GIF en frispark som fint slagen kunde nickas i mål av en helt omarkerad GIF-tjej (vem?).

Krokstorp fortsatte skicka bollar på nr 11, men hon blev allt för ensam där framme, och nu verkade Krokstorpspelarna dessutom trötta. GIF kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och efter en kvart av halvleken kom 2-0 helt logiskt efter ett fint inlägg där Moa? påpassligt höll sig framme och fick in bollen.

GIF vägrade sedan backa hem och slå vakt om segern utan fortsatte satsa framåt. Efter 80 minuter kom 3-0 av Linda Almqvist och fyra minuter senare gjorde Senada 4-0.

Premiären avklarad
Så nu är premiären avklarad och det är självklart ett styrkebesked att vinna med 4-0 på bortaplan mot ett ganska starkt Krokstorp som jag tippat som mittenlag i år. I och med att GIF inte satte sina chanser i första halvlek så fick Krokstorp matchen lite dit de ville och då är det lätt att nervositeten och frustrationen kan ta över. Därför var det roligt att se GIF kliva in på planen med sådan pondus i andra halvlek. Jag är helt övertygad om att GIF kan höja sig ytterligare ett par snäpp. Men med 4-0 och 3 poäng med sig hem vore det synd att klaga. Och det blir GIF som kollektiv jag vill lyfta fram för den andra halvleken där man genom att mala på körde slut på Krokstorp. Bäst var kanske Senada som imponerade ute på sin vänsterkant.

Tyvärr fick Louise Stenfelt bäras ut från planen efter någon form av fotskada. Exakt vad som hände gick mig förbi, men det verkar ha gjort ont. Förhoppningsvis var det ”bara” en stukning eller en trampning och i så fall är hon väl snart tillbaka. Det vore ju hemskt synd både för Stenfelt och GIF om det var en värre skada.

Furulid
Furulid visade sig vara en riktigt trevlig idrottsplats, även om fotbollsplanen hade ett par otrevliga gropar. Men platsen som sådan var mysig och klubbhuset verkade vara fräscht. Publiken var dessutom minst lika stor som vid herrmatcher vilket var roligt. Krokstorp får extra beröm för sin korv som var sällsynt kryddig och god, kanske rent av den godaste jag hittills ätit på en bortamatch.

Reslutat omgång 1
Hjorted/Totebo - Vimmerby IF B 1-5
Kommentar: Väntat resultat. Har tippat H/T i botten och Vimmerby som topplag.

Rosenfors - Rödsle BK B 4-0
Kommentar: Trodde nog på en jämnare match, men inte direkt överraskande.

Gullringen - Västervik 0-2
Kommentar: Normalt resultat. Har tippat Gullringen som bottenlag och Västervik på övre halvan.

Hultsfred/Lojal B- Tjust 3-1
Kommentar: Inget anmärkningsvärt. Tror att H/L blir att räkna med, samtidigt som Tjust nog är ganska bra de också.

Krokstorp - Mönsterås GIF 0-4
Kommentar: GIF tog sig samman i andra halvlek och malde ner Krokstorp.

Sekvens från första halvlek.

Furulid var en trevlig idrottsplats.

Mannen och myten Ingvar Gunnarsson dömde matchen och blev för ovanlighetens skull själv fotograferad.

Furulid hade gamla hederliga bås och ett gammeldags matchur.