12 april 2011

Premiärnerver special – så här slutar division 5 sydöstra

Nu när alla lag i division 5 sydöstra är presenterade kan det ju vara bra att kika in i framtiden och avslöja hur det skall gå, så att alla kan spela avslappnat.

Jag tror att serien kommer att få tre relativt tydliga skikt. Låt oss börja med de fyra sista lagen.

9. Glömminge IF
----------------
10. IFK Kåremo
----------------
11. SSG IF
12. Rockneby IK
Kommentar: Nu tar framgångarna tyvärr slut för Rockneby. Även SSG kan få det kämpigt. IFK Kåremo får försöka kvala sig kvar, medan Glömminge håller sig på rätt sida strecken. Därmed inte sagt att dessa lag är dåliga. Men några lag måste hamna här.

I mitten återfinner vi också fyra lag.

5. Böda/Högby
6. Ljungbyholms GoIF
7. Mörbylånga GoIF
8. Norra Tång BK
Kommentar: Här hittar vi fyra habila division fem lag, om än lite ojämna. Möjligtvis kan Böda/Högby vara med i toppen istället. Notera att nykomlingen Norra Tång kommer att etablera sig på ganska säker mark. Ljungbyholm och Mörbylånga får nöja sig med mittenplaceringar, även om de inte blir enkla att besegra.

Så nu väntar förstås alla med spänning på topp-4. Och där hittar vi Blomstermåla, Läckeby, Mönsterås och Ängö. Möjligtvis kan Böda/Högby placeras här också, men jag har valt att sätta ölandslaget i mittenregionen. Det blir alltså en toppkvartett, men hur det sedan går dem emellan är betydligt svårare att sia om. Det kan förstås sluta hur som helst, men man måste bestämma sig och så här blir det trots allt.

1. Mönsterås GoIF
------------------
2. Ängö BK
-----------------
3. Blomstermåla IK
4. Läckeby GoIF
Kommentar: Någon är kanske förvånad att jag sätter Mönsterås som seriesegrare. Hade jag inte lovat att inte skruva upp förväntningarna i år? Jo, men det lär lokalpressens experter göra så bra själva. Klart man tror på GIF. Något riktigt favoritskap som kan tynga får de inte ändå, så det spelar ingen roll. Mönsterås blir en outsider. Ängö kniper andraplatsen tack vare sitt rusiga tempo. Blomstermåla får kvala som bästa trea, medan Läckeby får nöja sig med den något förtretliga fjärdeplatsen.

För att summera
1. Mönsterås
2. Ängö
3. Blomstermåla
4. Läckeby
5. Böda/Högby
6. Ljungbyholm
7. Mörbylånga
8. Norra Tång
9. Glömminge
10. Kåremo
11. SSG
12. Rockneby

Därmed är det bara att invänta seriestarten. Roligt är bara förnamnet. Nu kör vi!

Som bonus avslöjar jag även hur div 5 nordöstra slutar
1. Fågelfors IF
2. Hultsfreds FK
3. IF Ariel
4. Överums IK
5. IF Hebe
6. Hjorted/Totebo
7. BOIF
8. Gunnebo IF
9. IF Stjärnan
10. Rödsle BK
11. Mörlunda GoIF
12. IK Tuna Södra

Inga kommentarer: