21 maj 2011

Gäsp GIF! Förlust mot Mörbylånga

Matchen mellan GIF och Mörbylånga blev ett riktigt sömnpiller.

GIF hade i händelse av seger idag fått häng på topplagen, men det blev förlust mot Mörbylånga med 2-3 efter det värsta sömnpillret på länge nere på IP.
GIF skapar första chanserna
Matchen började lite avvaktande med ömsom mittfältskamp, ömsom långa bollar. GIF skapade de två första målchanserna i den sjunde minuten – först ett skott och därefter ett inlägg som målvakten fick ut till en GIF-spelare som nickade strax över.

Låååångsaaaamt
Spelet gick oerhört långsamt från båda håll. GIF:s vanligtvis så snabba aggressiva offensiv såg man inte skymten av. Istället verkade man ha bestämt sig för att rulla runt i maklig takt och bygga spelet på det sättet, men det ledde bara till att Mörbylånga hela tiden hann samla ihop sig.
Mörbylånga håller sig framme
Efter en halvtimme fick ”Sopis” i Mörbylånga på ett farligt skott som strök strax över ribban, allt efter slarv i uppspelet från GIF:s sida. I den 34:e minuten fick Mörbylånga utdelning. ”Sopis” slog en fin boll mot straffområdet där Mörbylångas Per-Henrik resolut trängde sig före backarna och satte 1-0.

Kvittering
GIF bytte sedan in Tobias Jonsson och han hade inte varit inne mer än 3 minuter förrän han gjorde 1-1 efter trassel i Mörbylångas straffområde. Det var Tobias första mål i A-laget.
Fler skador och byten
GIF saknade idag några tongivande spelare och andra halvlek började med ytterligare ett par skador och byten, vilket kan ha påverkat organisationen. GIF slarvade alldeles för mycket och när man i den 59:e minuten gav bort bollen till motståndarna strax utanför straffområdet så tackade Mörbylångaspelaren Fredrik genom att stänka in bollen i nätet. Vaket och snyggt. 2-1.
Avslaget slut
GIF lyckades sedan skapa några chanser, men gick inte bollen utanför målramen så var målvakten på alerten. Några minuter före slutet höll sig Mörbylånga framme igen efter strul i GIF:s straffområde. 1-3. Att sedan Viktor sköt in 2-3 på övertid hjälpte inte.

Samma lag?
Den som såg GIF i första halvlek mot Läckeby förra helgen kunde inte tro att det var samma lag som idag intog IP. Suveränt spel då – riktigt dåligt idag. Med så stora skiftningar i spelet blir man tyvärr inget topplag. Hur det kunde bli så förstår jag inte, för Mörbylånga spelade långsam gåfotboll. Med lite fart och fläkt hade man spelat bort Mörbylånga till läktaren.
Jag önskar att jag kunde skriva att GIF förlorade mot ett betydligt bättre lag, men förlusten känns helt onödig. Men det är bara att gratulera Mörbylånga som givetvis tackade och tog emot GIF:s bjudningar.

Bara ett par vinster från toppen
Visserligen saknade `GIF både Ako och Linkan på mittfältet vilket betyder en hel del för snabbheten och rörligheten. Likaså saknades Johan som också är viktig för tyngden och stabiliteten. Men ändå kan man inte skylla på det. Jag förstår helt enkelt inte GIF:s sätt att spela idag. Varför byggde man inte vidare på det spel man visade upp i första halvlek mot Läckeby. På något sätt lider man lite med grabbarna att det kan bli så här. Nu är den här serien lite tokig eftersom alla lag tar poäng av varandra. Så GIF ligger bara 5 poäng från positiv kvalplats. Ett par vinster så är man med där uppe igen. Och så blir det förstås.
Förutom Tobias Jonsson fick idag Alfred Ekwall chansen i andra halvlek. Tyvärr fick han alldeles för få bollar att jobba på, men vid ett par tre tillfällen visade han att han säkert är en framtidsman för GIF.