13 maj 2011

GIF:s överlägsenhet räckte bara till en poäng

GIF och Hjorted/Totebo delade på poängen. GIF vann dock de farliga chanserna med 14-1.

Tidigt ledningsmål
GIF mötte ikväll Hjorted/Totebo i damernas division 4 nordöstra. GIF fick räknas som storfavoriter och började utmärkt. Redan efter två minuter kom GIF i ett fint anfall där Linda forcerade in 1-0. Kanske trodde många att målen skulle börja ramla in sedan, men så blev det inte.

GIF fortsatte förvisso att skapa bra chanser och 13 minuter in i matchen var GIF ensam med målvakten ett par gånger utan att bollen ville in.

1-0 borde ha varit 4-0
Men när det inte blev mål så lyckades H/T behålla glöden och resten av halvleken blev mest kamp där H/T skapade trängsel och stängde ytor. I slutet av halvleken skapade GIF ytterligare tre väldigt farliga chanser, men inte heller nu satt avsluten. 1-0 efter första halvlek borde nog ha varit i alla fall 4-0 om det skulle ha återspeglat matchen.

Fler chanser
Andra halvlek började ungefär som den första. Ofelia fortsatte att fördela fina bollar och Moa kom i snabba löpningar på högerkanten och vid ett tillfälle tvingades H/T till en paradräddning.

H/T gjorde mål på sin enda chans
I takt med att GIF missade sina chanser så blev H/T allt piggare och efter en miss i uppspelsfasen, där det förövrigt slarvades för mycket idag, lyckades H/T halvlobba in 1-1 när GIF:s målvakt befann sig en bit ut i eget straffområde. Sett till matchen som helhet var det inte särskilt logiskt, men ser man till motståndarnas kämpainsats och GIF:s slarv så fanns det ändå en viss logik. Men H/T hade egentligen bara en riktig målchans under hela matchen.

Två frilägen
På slutet fick GIF ytterligare två frilägen, men H/T:s målvakt räddade sitt lag.

En orgie i missade chanser
Så vad ska man säga? Vissa matcher blir så här. Det var en orgie i missade chanser och då kan lag som H/T kriga sig till en poäng ibland. Om GIF hade satt häften av direkt farliga lägen så hade matchen slutat 6-1. Därför känns det förstås snopet, även om man inte behöver gå ner sig.

Det här var inte en av GIF:s bättre matcher. Uppspelen var inte tillräckligt resoluta utan GIF lät sig stressas av H/T:s press, och ska man vinna matcher måste man sätta fler av chanserna.

Hur som helst - kvällens frustration till trots - GIF är ännu obesegrade och med i toppen.

Blogger har krånglat hela dagen och just nu saknas två inlägg på bloggen. Hoppas det här syns.