10 maj 2011

Ska Mönsterås eller Ängö haka på toppen? – Försnack och tips inför omgång 5 av division 5 sydöstra

Mönsterås mot Ängö
Det är tätt mellan matcherna nu och redan i morgon spelas den femte omgången av div 5 sydöstra. Mönsterås möter Ängö som obesegrade rusade genom sexan förra året och som hade en mycket fin försäsong. I seriespelet har man dock blandat och gett och de två senaste matcherna har man förlorat mot Norra Tång och Blomstermåla. Man kan väl konstatera att Ängö har varit bättre i media än på fotbollsplanen. Innan säsongen började så ställde jag frågan hur Ängö skulle reagera om man fick ett par motgångar. Ja, det lär vi snart få veta.

Man ska dock veta att Ängö är ett mycket bra lag när man spelar på topp. Mellan förlusterna i seriespelet slog man Trekanten, topplag i fyran, i Smålandscupen. Så det gäller för GIF att hänga med och spela fokuserat. Vad jag har hört så spelar Ängö offensiv fotboll, så det kan kanske bli en öppen och rolig match. Ska bli intressant att se hur mittfält och backlinje hanterar ett friskt anfallande lag. Mer än så tror jag inte att jag skriver om denna viktiga match där det liksom står och väger vilka lag som ska tillhöra toppen.

Jo, Daniel Skaret (av många kallad Hjelm) har lagt skorna på hyllan, i alla fall just nu då företag och familjeliv prioriteras. Det är ju förståeligt. Vi får tacka Daniel för alla fina insatser i GIF-tröjan genom åren och hoppas på en comeback när livet så tillåter.

Tips omgång 5

Böda/Högby – Mörbylånga 3-1
Kommentar: Böda/Högby har inlett säsongen lite knaggligt, men har vissa grundkvaliteter som här bör ge 3 poäng. Mörbylånga lär dock vara laddade, så inget är givet.

Kåremo – SSG 1-2
Kommentar: SSG har inlett med fyra oavgjorda matcher och här är det väl läge för den femte. Tror dock man lyckas vinna här till slut. Kåremo kan i bästa fall kriga till sig en pinne, men jag chansar på tvåa.

Ljungbyholm – Glömminge 1-2
Kommentar: Ännu en chansning. Ljungbyholm är svårslagna, men tror att Glömminge kan överraska lite här. Glömminge har förresten fått förstärkning i form av Emil Börjesson som återvänder från Färjestaden. Han lär dock inte vara spelklar till denna match.

Rockneby – Blomstermåla 1-3
Kommentar: Rockneby är uppenbarligen bättre än jag trodde och har en bra målvakt, men jag tror ändå på BIK här som imponerade mot Ängö.

Mönsterås – Ängö 3-2
Kommentar: Den här matchen kan förstås sluta hur som helst, men jag tror GIF vinner mot ett positivt spelande lag som jag hoppas Ängö är.

Norra Tång – Läckeby 2-2
Kommentar: Ytterst svårtippat. Norra Tång är inte så tokiga, och Läckeby vann senast mot Böda/Högby efter en trög start på säsongen. Oavgjort verkar rimligt.

Inga kommentarer: