15 juni 2011

Hyr in Gordon Ramsay - Försnack och tips inför omgång elva av division 5 sydöstra

Hyr in Gordon Ramsay.

Dramatik åt fel håll
Så var det då snart dags för den elfte och sista omgången av sydöstra femman innan serien vänder. Och det är som det är, vilket innebär att det är lätt att drabbas av lite galghumor. Blomstermåla har ryckt i serien. Ängö och Glömminge hänger på i någon mån, men resten ser ut att få göra upp om att slippa sexan nästa år. Så dramatiken är det inget fel på, men den riktar sig ju åt fel håll. Men visst…om något lag får en plötslig segersvit så är ju loppet inte kört. Och jag vet hur GIF ska få det. Hyr in Gordon Ramsay som assisterande.

Ta det på rätt sätt
För den oundvikliga frågan som infinner sig är hur GIF kommer att agera på planen på lördag. Det finns väl egentligen bara två scenarier. I värsta fall så har GIF inte kunnat hantera ”krisen” efter Blomstermåla spektaklet och då blir det en match med dåligt självförtroende i den mån de vågar ställa sig på planen. Det andra scenariot som jag ser framför mig är att GIF har tagit förlusten och ”skället” på rätt sätt och i rent ursinne går ut och kör över Rockneby. Det är där Gordon Ramsay kommer in i bilden. Gordon har ju faktiskt spelat i Glasgow Rangers.
Gordon Ramsays metod
Låt Gordon Ramsay skälla och gå på en vecka, vilket gör alla förbannade och revanschsugna. Låt sedan alla springa explosivt 50 gånger i rad upp för Västgötagatan…sedan  kommer de jäklar aldrig mer att förlora.

Underskatta inte Rockneby
GIF avslutar första halvan mot Rockneby. Lagen spelade i samma serie 2009 och då vann GIF båda matcherna relativt smidigt. Men jag tror att Rockneby är ett betydligt bättre lag i år, så det här blir absolut inte enkelt. Rockneby gör inte många mål, men släpper inte heller in många. Jag underskattade Rockneby inför säsongen. Desto viktigare att GIF inte gör det nu.
Kom på matchen
Som supporter tycker jag det är viktigt att gå på matcherna även när det är kämpigt. Det finns mycket man kan diskutera om GIF, men när det är match är man förstås på plats och stöttar.

Tips omgång 11
Mörbylånga – Glömminge 1-3
Kommentar: Glömminge var egentligen ganska bra när de besökte Mönsterås. Mörbylånga vet man aldrig var man har. Tror ändå på Glömminge här.

Böda/Högby – Kåremo 2-1
Kommentar: Böda/Högby är nog lite tyngre och skickliga än Kåremo. Kåremo får man dock aldrig räkna bort. Men på bortaplan tror jag inte de tar poäng.

Ängö – SSG 2-0
Kommentar: Ängö vinner om de inte underskattar SSG som i sina bästa stunder spelar riktigt fint.

Läckeby – Blomstermåla 1-4
Kommentar: Om Blomstermåla kan hantera Läckebys ganska så jobbiga fysiska spel så vinner de enkelt.

Mönsterås – Rockneby 4-1
Kommentar. Tror på ursinnig urladdning. Alternativet är uppgiven förlust, men det vore ju fantasy, vilket vi inte ägnar oss åt..

Norra Tång – Ljungbyholm 2-2
Kommentar: Norra Tång har en rejäl formsvacka. Kan kanske knipa en poäng hemma.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Rockneby är jätte bra i år, de kmr aldrig släppa in 4 mål!! i värsta fall så vinner mönsterås med ett noll! rockneby har en bra forward som löper hela tiden oxå!

Jonny sa...

Du har säkert rätt. Rockneby har inte släppt in många mål, men jag chansade i tipset. Har ändå en känsla av att det kan bli en speciell match.

Anonym sa...

Tror vi vinner med 5-0 Rockneby verka ha bränt sitt krut och lär göra en djupdykning i serien. Medans känslan i GIF är på uppåtgående