29 juni 2011

Vimmerby B spelade med A-lagets skyttedrottning i förra matchen – toppning på gång inför fredagens seriefinal mot GIF?

Vimmerby B toppade laget igår
När man läser på Vimmerby B:s hemsida så kan man få intrycket att B-laget just nu har det svårt. Många spelare anges vara bortresta inför den här veckans matcher och man tvingas ta in spelare från alla håll och kanter (A-laget, B-laget, U-laget och i hast inkallade veteraner). En närmare granskning visar emellertid att man just nu toppar laget. I gårdagens match mot Hjorted så spelade man för första gången denna säsong med A-lagets suveräne skyttekung Camilla Näslund som hittills har gjort 23 mål för Vimmerby A i toppen av division 3. Givetvis nätade hon även mot Hjorted.

Förunderligt
Nog är det förunderligt att hon plötsligt i matchen innan seriefinalen får spela för B-laget när hon vanligtvis dominerar och är bäste spelaren i division 3? Om det nu visar sig att hon ska spela även mot GIF på fredag så var det en medveten planerad toppning. Jag hoppas innerligt att jag har fel. Denna typ av trixande hör inte hemma i rent spel. Att B-laget spelar med några gränsspelare som hör hemma på A-lagets bänk kan man kanske ha fördrag med, men att ta in A-lagets skyttedrottning känns inte ok.
Visserligen brukar Vimmerby B ha med 4-5 A-lagsspelare i B-lagsmatcherna, men aldrig tidigare har man tagit in A-lagets suveräne skyttedrottning. Känns liksom inte riktigt som om hon är i behov av att nöta B-lagsmatcher.

GIF har egna skyttedrottningar
Vimmerby B består alltså av A-lagsspelare, B-lagsspelare, u-lagsspelare och plötsligt anlitade veteraner. Jag kan lugna Vimmerby med att GIF består av spelare från GIF. GIF har inget att trixa med. GIF har tre skyttedrottningar i div 4 ändå och behöver inte ta in någon från trean för att vinna matcher.

Inga kommentarer: