24 juli 2011

Kommunal prestige kring gräsmattor

Tillbaka till vardagsproblemen
Mönsteråsbloggen är snabbt tillbaka vid de små vardagsproblem som extremisterna inte vill att vi skall få ägna oss åt. Men att upprätthålla vardagslivet med alla dess små glädjeämnen och förtretligheter är ett av många sätt att trotsa den här världens djävulskap. Angående mördarens politiska manifest så har jag redan sett folk på Internet som inte tycker att man ska uppmärksamma det eftersom han då får spridning för sina idéer. De vill alltså att man skall ta ett första steg mot ett mer slutet samhälle där inte allt skall belysas och diskuteras, och dessutom frånta människor den kanske viktigaste nyckeln för att förstå den ideologiska bakgrunden till hans illdåd. Sanslöst! Mönsteråsbloggen kommer oavsett vad som händer i Sverige och omvärlden att stå för en synnerligen liberal ståndpunkt i frågor som rör yttrande- och publiceringsfrihet. Tillbaka till gräsmattorna.

Den oklippta gräsplätten
I Mönsterås Bostäders radhuskvarter finns många gräsmattor som bostadsbolaget klipper en gång i veckan. Men en liten plätt där det för några år sedan var lekplats verkar de hoppa över. Jag frågade en gång varför och fick till svar att just den gräsmattan har kommunen ansvar för. Kommunen däremot hävdar att Mönsterås Bostäder ska klippa gräset även där. Vad som är sant vet jag inte. Jag kan bara konstatera att det verkar ha gått prestige i frågan. Personligen kan jag väl tycka att bostadsbolaget kunde ta även denna gräsyta eftersom de ändå klipper allt annat i kvarteret. Det skulle bara ta ett par tre minuter. Dessutom är ju Mönsterås Bostäder ett kommunalt bolag så det spelar väl ingen större roll om dom eller Tekniska förvaltningen klipper gräset. Eftersom platsen tidigare var en lekplats, så vore det trevligt om man kunde klippa gräset så att barnen kan fortsätta leka där utan att dra på sig fästingar.

Den oklippta gräsplätten i Mölstad. Idag var gräset i och för sig inte lika ängshögt som det ibland brukar vara, men ändå betydligt högre än på de övriga gräsmattorna i kvarteret.

Så här välklippta är de andra gräsmattorna i kvarteret.

3 kommentarer:

Anna Eleonor sa...

Ja är det en prestigefråga är det jobbigt. Jag som däremot gillar blandande ytor i en stad eller tätort tänker att det är fint med ängsyta mitt inne i smeten. Om de valde att sköta det som en äng så tror jag att mångfalden av blommor och insekter skulle få en chans att öka och människor en liten oas att titta på och njuta av.

Jonny sa...

Ja, egentligen håller jag med dig. Jag kan ibland sakna de där "vilda" ytorna. Det blir för välordnat. Problemet här är att barnen använder den oklippta gräsplätten och när gräset ibland når upp till benen så drar de på sig fästingar. Eftersom ytan tidigare var en lekplats så vore det trevlig om den i alla fall kunde nyttjas av barnen för lek.

Anonym sa...

Åja.
Bakom mitt hus har kommunen aldrigt klippt trots att dom klipper hela planen. Det skulle innebära att dom fick backa och dom skulle bli klara 20s senare.
Om dom fick välja skulle det vara brännässlor där så att inte folk kan gå där.
Vill man inte kan man inte.
/Macke