12 augusti 2011

Böda/Högby kommer till IP - Försnack och tips inför omgång 14 av division 5 sydöstra

Böda/Högby kommer på besök
Så var det då dags för den 14:e omgången av division 5 sydöstra och för GIF:s del handlar det om Böda/Högby hemma på IP. I våras blev det 1-1 på bortaplan och även om Böda/Högby har presterat något sämre än många förväntat sig, så är det ett tungt och skickligt lag. Men vad jag kan minnas så försökte Böda/Högby verkligen spela fotboll, så jag tror det kan bli en bra match i morgon. Det är ju ingen tillfällighet att GIF har förlorat mot de båda bottenlagen Mörbylånga och Kåremo – två fysiskt starka och hembackande lag. Mot mer spelande konstruktiva lag brukar GIF med automatik spela bättre.

Hitta spelet igen
För GIF:s del handlar det om att ta sig samman och hitta tillbaka till det fina spel man hade hittat före sommaruppehållet. Det finns nog en och annan som menar att man spelade bra även senast mot Kåremo och att man bara hade otur. Delvis var det kanske så, men jag tyckte inte att spelet nådde upp till normal nivå, även om det fanns intentioner emellanåt.
Letar den ultimata uppställningen
Det känns ännu lite som om GIF håller på att leta efter den där ultimata uppställningen, även om man förstås måste kunna stuva om och vara flexibel. Det är väl egentligen bara innermittfältet som har satt sig ordentligt med Viktor och Ako. Men frågan är hur länge den konstellationen består. Viktor kan eventuellt vara på väg till Högsby, så då spricker det också. Att Idris fick spela högerback ett par matcher efter Blomstermålamatchen är kanske inte så konstigt. Det gav viss stadga där, men det är ju ingen långsiktig lösning. Nu är det dags att låta Idris komma till sin fulla rätt framåt igen. Det finns en del annat man också kan diskutera. Ska Linkan verkligen spela renodlad forward eller ska man låta hans snabbhet komma till sin rätt på yttermittfältet? Jag tror det senare skulle bredda anfallsspelet. Ska Manfred spela höger- eller vänsterback?  Är Johan tillbaka nu efter avstängningen? Tror det skulle behövas mot Böda/Högby. Är Wesslund tillgänglig? Han syntes inte alls mot Kåremo. Vi får se hur många frågetecken som blir utropstecken i morgon.

Hur matchen slutar? Det blir förstås en svår uppgift, men jag tror GIF vinner med 2-1. Trots förlusten i förra omgången så finns ännu chansen att haka på toppen.
Tips omgång 14

Mönsterås – Böda/Högby 2-1
Kommentar: GIF är starka på hemmaplan och får man bara utdelning  på sina chanser så blir det vinst.
Mörbylånga – Ljungbyholm 1-2
Kommentar: Mörbylånga har en allvarlig svacka just nu. Det är då det plötsligt brukar vända, men mot Ljungbyholm tror jag man får det svårt trots allt.
Läckeby – Kåremo 1-1
Kommentar: De båda bottenlagen vann sina senaste matcher och kanske är på gång. Här blir det nog fysiskt och målsnålt.

SSG – Rockneby 2-1
Kommentar: Svårtippat eftersom båda lagen är svåra att begripa sig på. Hemmaplan avgör och Rockneby vinner sällan två matcher i rad.
Glömminge – Blomstermåla 1-2
Kommentar: Svår bortamatch mot Glömminge. Tror ändå BIK vinner till slut.

Ängö – Norra Tång 4-1
Kommentar: Tror på ganska enkel seger för Ängö som helt enkelt är ett bättre lag.

Inga kommentarer: