21 september 2011

Försnack inför näst sista omgången i division 4 nordöstra

Det börjar bli dags för försnacken till helgens matcher och den här veckan får damerna företräde.

Avsluta värdigt
Även om seriesegern är säkrad för GIF:s damer, så återstår det två omgångar som förstås skall genomföras på bästa sätt - för att visa respekt både mot sig själva och motståndarna. Och GIF kan ju alltid ha som målsättning att gå obesegrade genom hela serien och avsluta värdigt.
Rödsle väntar
På lördag väntar tabelljumbon Rödsle B. Vårsäsongsmatchen slutade 7-1 till GIF, men jag vill minnas att Rödsle hade stått upp bra inledningsvis. Hur som helst så är det redan klart att Rödsle åker ur fyran, så jag tror inte man försöker toppa med några särskilda spelare från A-laget. Risken är alltså att det kan bli en ganska så avslagen historia. Å andra sidan så kan det ju bli en riktigt trevlig match också när båda lagen inte har någon särskild tabellposition att spela för. Om GIF ställer upp med ordinarie lag så bör man vinna med några mål.

Matchen som tidigare var planerad att spelas samtidigt som herrarnas derby mot Blomstermåla på eftermiddagen, är flyttad till klockan 11.00.
Dramatik
Dramatiken i den här serien gäller vilket lag som ska få kvala till trean – Västervik eller Vimmerby. Vimmerby har länge sett ut att ta platsen, men har de senaste matcherna spelat väldigt unga spelare och tappat poäng, varpå Västervik gått förbi och leder med två poäng. Det skulle inte förvåna mig om Västervik tar kvalplatsen, men man ska komma ihåg att laget möter Mönsterås i sista omgången.

Man kan också undra vilket lag som får lämna fyran tillsammans med Rödsle. Krokstorp vann ju något överraskande mot Vimmerby senast och har nu häng på både Rosenfors och Gullringen. Det skulle inte förvåna mig om Krokstorp smiter förbi något av de lagen genom att besegra Rödsle B i sista omgången.
En rättelse
Avslutningsvis en rättelse: Häromdagen beklagade jag mig över att lokalpressen inte skrev om damernas serieseger. Jag hade dock lite fel. Nyheterna hade en artikel i måndags skriven av Thomas Wennerklint och med foto av Tomas Jonsson. Utmärkt! Jag rodnar och skäms. Jag hade först läst Barometern och OT som papperstidningar och där fanns ju inget. Sedan köpte jag Östran som e-tidning och bläddrade igenom den utan att hitta något. Nyheterna läste jag aldrig eftersom jag trodde den hade samma sportnyheter om Mönsterås som Östran, precis som Barometern och OT brukar ha samma sportnyheter för Mönsterås.

Så här tippade jag
Efter denna fadäs så låt mig få avsluta med lite tipsskryt. Det är ju ingen slump att jag har haft 13 rätt på stryktipset två gånger och förra säsongen delade segern i Professorns tipstävling. Så här tippade jag att serien skulle sluta i april tidigare i år:
1. Mönsterås GIF
2.
Vimmerby IF B
3. Hultsfreds FK/SK Lojal B
4.
Tjust IF FF
5. Västerviks FF
6. Rödsle BK B
7. Krokstorps IF
8. Rosenfors IK
9. Hjorted/Totebo
10. Gullringens GoIF
Vad gäller förstaplatsen så kan alltså konstateras att min kvalificerade gissning slog in och det är ju huvudsaken. Noterar också att jag tippade Fågelfors före Hultsfred i herrarnas division 5 nordöstra. Vilket lag jag tippade som etta i division 5 sydöstra minns jag inte, men det blir säkert rätt där också.

Inga kommentarer: