23 september 2011

Försnack och tips inför omgång 21 av division 5 sydöstra

Ska desperationen fälla avgörandet?
Jag kom på att jag egentligen redan har skrivit om GIF:s match mot Blomstermåla, så det är väl inte så mycket att tjata om. Men jag tror inte det här blir en dussinmatch. Antingen faller GIF ihop fullständigt igen eller så gör man en bragdmatch. Vårens underliga storförlust var förhoppningsvis ett undantag, för GIF brukar alltid göra bra ifrån sig i matcher av derbykaraktär, och om man faller så brukar det ske med flaggan i topp. Båda lagen har förstås mycket att spela för, men kanske är Blomstermåla undermedvetet nöjda med en positiv kvalplats, medan GIF är mer desperata. Kanske kan det fälla avgörandet. Men jag tror mycket avgörs av hur matchens inledning utvecklar sig. Om BIK får ett snabbt mål så kan det tyvärr skena iväg. Om GIF däremot håller ställningarna första halvtimmen och även lyckas få in en boll, ja då blir det spännande.

Den siste optimisten?
Rent teoretiskt har GIF faktiskt en chans att inte bara ta sig till kvalplatsen, utan även ta sig upp på säker mark. Om GIF tar 4 poäng på de två sista matcherna, samtidigt som Läckeby tar max 3 och Norra Tång förlorar, så blir det så. Är jag den siste optimisten? Värsta scenariot är förstås att GIF förlorar i morgon samtidigt som Läckeby vinner. Då är det kört.
Jag tippar följande resultat i omgång 21

Böda/Högby – Ljungbyholm 2-2
Kommentar: Böda/Högby har haft en bra höstsäsong, men föll oväntat ihop senast mot Rockneby. Ljungbyholm har tvärtemot haft en dålig höst och har faktiskt inte säkrat kontraktet än. Det här kan bli en jämn historia.
Norra Tång – Rockneby 1-1
Kommentar: Norra Tång ligger i riskzonen att få kvala och bör kunna kämpa till sig en poäng hemma mot ett Rockneby som redan har säkrat division 5 spel nästa säsong.

Mönsterås – Blomstermåla 2-1
Kommentar: GIF borde ha en chans om man låter den desperata tabellpositionen omvandlas till positiv energi på planen.

Läckeby – Glömminge 1-3
Kommentar: Läckeby har ju mest att spela för, men jag tippar lite med hjärtat här. Glömminge är nog ett bättre lag i grunden och en seger för Glömminge kan bli det som räddar GIF till slut.

Mörbylånga – SSG 3-2
Kommentar: Ser man bara till spelet så tyder mycket på att Mörbylångas tabellposition är orättvis. Men det gäller ju att få till det också, så på ett sätt är det väl aldrig orättvist att man är där man är. Mörbylånga har dock en liten liten chans att nå kvalplatsen och här vinner man.

Ängö – Kåremo 3-1
Kommentar: Kåremo skulle faktiskt kunna skrälla lite här. På ett stryktips skulle jag ha garderat. Men grundtipset får ändå bli att Ängö vinner och behåller serieledningen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

du har alldrig tippat emot GIF!Du har hela tiden skrivet som att gif är barcelona! man måste också snacka mest om nackdelarna och hur man löser dem! Tyvärr så tycker jag att GIF är på väg till 6;an nästa år! Jag räknar inte med att vi tar nån poäng mot Rockneby!

Jonny sa...

Du har rätt i att jag aldrig har tippat emot GIF. Tippar gör man väl med hjärtat. Analyserar gör man med hjärnan. Däremot har jag gjort några riktigt långa analyser där jag tagit upp GIF:s problem och föreslagit åtgärder. Det handlar om att bygga in rutin i backlinjen, att lyckas behålla talanger längre, att jobba bort GIF som inspirationslag m.m.