24 oktober 2011

GIF:s mål på övertid blev avgörande

Det har varit lite olika uppgifter om vad som hade gällt om GIF och Alsterbro/Kronofors hade vunnit varsin match med 2-1. En text på Smålands FF kunde tolkas som att GIF då hade räknats som segrare eftersom laget spelade i högre division under säsongen. (Likaså fanns en text som tydde på att mål på bortaplan inte räknades dubbelt, vilket också var fel). Men läser man tävlingsbestämmelserna noga så framgår det att det skulle ha blivit förlängning och därefter straffar om inget avgörande hade nåtts. Tyvärr är paragraftexterna ibland något motsägelsefulla.

Om inte Wesslund hade gjort 2-2-målet på övertid hade det alltså väntat förlängning.

Inte nog med det. Om GIF ändå hade lyckats besegra Alsterbro/Kronofors genom förlängning eller straffar, så hade GIF inte fått tillgodoräkna sig mål under förlängningen i jämförelsen med andra gruppsegrare. GIF skulle i så fall ha blivit gruppsegrare med 3 p och 3-3 i målskillnad, vilket skulle ha inneburit sämsta gruppvinnaren tillsammans med Ryds SK som också fick 3 p och 3-3 i målskillnad.

Och eftersom kvalet till div 3 inte blev gynnsamt för Smålandslagen så fick bara 5 av de 6 gruppvinnarna till div 5 gå upp. Sämsta gruppsegraren får spela i sexan även 2012. Hur man sedan skulle ha särat på GIF och Ryd vet jag inte. I värsta fall hade det kanske blivit ett extrakval.

Nu blev det som väl är inte så. Wesslunds mål på övertid var mer avgörande än jag anade. Jag blir helt skakis bara vid tanken. Men det måste kännas bittert för Ryds SK.

Saxat från Smålands FF. Här finns dock ett fel. Norrhult vann ju inte sitt kval, utan det var ju Rödsle.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle du inte kunna göra en lista med önskenyförvärv?

Jonny sa...

Jag har faktiskt en artikel på gång som är åt det hållet. Men det finns två saker man kanske borde ta hänsyn till - dels hur realistiskt det är, dels om det är moraliskt rätt att värva från vissa klubbar som behöver sina egna spelare. Men jag återkommer ikväll eller mer troligt imorgon.