10 oktober 2011

Inför kvalet till femman

Lite nervös
34 mål på 20 seriematcher och 3 mål på 32 minuter mot Persnäs i söndags. Jag talar förstås om Alsterbro/Kronofors målkung Henrik Lagercrantz. Det är väl inte så konstigt om man blir lite nervös inför dubbelmötet som skall avgöra om A/K eller GIF får spela i femman nästa år.

Spekulationer om motståndarna
I och för sig är det ju ingen mirakelbedrift att göra 34 mål i division 6, men här har vi ändå att göra med en riktigt duktig spelare. Ändå undrar man hur A/K är som lag. 29 insläppta mål på 20 matcher är kanske bra siffror, men i vissa matcher har man släppt in både 3 och 4 mål. Man var chanslösa i båda matcherna mot BB 2001 och i en match spelade man 4-4 mot Fliseryd. Spets framåt alltså, men är laget stabilt som helhet? Ibland får man en känsla av hawaiifotboll. Noterbart i övrigt är att A/K ofta gör mål tidigt i matcherna, samt att man ibland synes dra på sig både gula och röda kort. Kan det vara så att A/K gör rivstarter, men ibland tröttnar och drar på sig kort? Ja, nu spekulerar jag lite för att finna motståndarnas svagheter. Det är svårt att veta när jag inte har sett laget.
Taktisk balansgång?
Jag skulle gissa att det blir en taktisk balansgång för GIF. Man måste ju försöka neutralisera motståndarnas målkung, samtidigt som man inte lämnar andra spelare obevakade. Det gäller också att inte släppa in mål i början av matchen då A/K verkar vara extra starka, samtidigt som GIF genom frisk offensiv torde ha goda chanser att ta sig igenom A/K:s försvarslinje. Får man det där att gå ihop så vinner man. Annars kan det bli lurigt. När man läser att Lagercrantz fick göra 3 mål på 32 minuter mot Persnäs så undrar man onekligen om Persnäs hade läst sin läxa dåligt eller om han var för bra ändå.

Första matchen spelas på söndag i Alsterbro klockan 15.00.

Inga kommentarer: