24 november 2011

Pusselbitarna börjar falla på plats i GIF

Pusselbitarna börjar falla på plats
Läget för GIF:s herrlag börjar klarna något. Pusselbitarna börjar falla på plats så att i alla fall värsta scenariot ser ut att kunna undvikas. Det ser faktiskt något ljusare ut än man kunde befara för några veckor sedan. Enligt säkra källor stannar alla spelare i GIF med följande undantag och osäkerheter:

1. Daniel Wallin skriver på för Ruda. Det får man ha den största förståelse för. Daniel Wallin är en duktig lojal fotbollsspelare som har gjort många betydelsefulla och avgörande insatser i GIF, särskilt som inhoppare. I Ruda lär han bli en av de viktigaste och mest rutinerade spelarna i det unga laget. Och jag gillar ju Ruda, så jag tycker Wallin har gjort ett bra val.

2. Utöver detta är tre spelare ännu osäkra. Eftersom det kan vara känsligt förhandlingsläge så nämner jag inte deras namn i nuläget.

3. Även en ny tränare skall vara på gång. Det enda jag vet är att han lär komma utifrån.

Nu är det förstås viktigt att GIF tydligt visar att man vill ha kvar de ännu osäkra spelarna. De är tveklöst värda att kämpa för. Och så hoppas jag ändå på några strategiska nyförvärv. För även om de flesta stannar, så vidhåller jag att det behövs ett par tre spelare - gärna en målgörare med snitt över 15 mål per säsong på denna nivå. Även om det finns ett par spelare i GIF med den potentialen så är det bra med en till så att det kan uppstå lite magi där framme. Och så en eller två backar. Lite beror det ju på hur det blir med de tre osäkra.

Mönsteråsbloggen tvekar inte ett ögonblick att lägga sig i Silly season och kommer här med ett oslagbart lockbete. Mönsteråsbloggen har omkring 6000 läsare i månaden och erbjuder varje spelare som så önskar ett särskilt spelarporträtt/specialartikel inför nästa säsong. Spelar ni i andra sketlag får ni inte vara med nånstans, såvida ni inte spelar i ett lag som får stryk av GIF.

Konstgräsplan
Sedan får man hoppas att de sista formella besluten om en konstgräsplan kan fattas inom kort och att planen står färdig nästa höst. Det betyder mycket för både ungdomsverksamheten och A-lagsfotbollen. En förening som kan erbjuda konstgräs blir förstås attraktivare att spela i och chanserna att komma väl förberedda till säsongsstart ökar. Man får väl säga att medias uppmärksammande av den kommande konstgräsplanen kom mycket lägligt nu mitt under Silly season.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur ser det ut inför nästa år för Gifflarna ? Stannar alla ? vilka lämnar ? Ako ? Martin .N ? Weslund ? Idris ?

Jonny sa...

Jag har ett inlägg på gång om detta, men tyvärr inga svar i nuläget. Tystnaden oroar lite.