8 november 2011

Snurrigt fotbollssurr om GIF i lokalpressen

De måste ha fått det mesta om bakfoten
Barometern/OT hade idag ett par sidor om de senaste ryktena inom lokalfotbollen. Även Mönsterås fick vara med, och där fanns ju en hel del som man givetvis inte kan tro på och som de måste ha fått om bakfoten. Vi kan väl beta av det dom skriver.

Herrlaget
1. Tidningen påstår att Torbjörn Rampeltin skulle göra comeback, liksom Mirza Mehmedovic. Det här ryktet var ju aktuellt förra året, men var förstås bara trams. Jag skrev om det på bloggen, och kanske har Barrens reportrar läst bloggen och glömt kolla datum på inlägget. Mirza ligger kanske inom verklighetens ramar, men Rampeltin är helt uteslutet.

2. Vidare påstås att Fliseryds Robert Ljungberg och Viktor Berkeby nämns som tänkbara förnyare. I ett inlägg häromveckan drömde jag och nämnde olika spelare som jag skulle ha tittat på om jag hade varit i styrelsen. Så antingen har tidningen läst min blogg och tolkat mina drömmerier som fakta, eller så har GIF blivit inspirerade av mina namnförslag. Jag tror mer på det förstnämnda.
3. Linus Pettersson, Timmernabben, nämns också. Om jag inte minns helt fel är det också ett på tok för gammalt rykte.

4. Vidare sägs att både Idris och Wesslund eventuellt är på väg till Blomstermåla. Tja, jag har hyfsad information som tyder på att Idris stannar. Och Wesslund och Blomstermåla ryktas det ju om varje år utan att något händer. Idris påstås också få provträna för IFKO. Att sedan vissa spelare får förslag och provtränar är ju en sak som sällan leder till mer. Sätter min svarta guppkeps på att vi får se både Idris och Wesslund i GIF:s tröja även nästa år. Wesslund till Blomstermåla är ungefär lika sannolikt som att grabben plötsligt skulle börja hålla på Djurgården.
5. Och så nämns att Anders Jonsson lämnar tränarsysslan. Grattis Bar/OT! Ett rätt!

6. Avslutningsvis spekuleras lite vem som ska ta över tränarsysslan. Nämns gör Jan ”JK” Karlsson och Thomas ”Lillis” Lagström. Och nu börjar det ju bli intressant. Jan ”JK” Karlsson har vad jag vet redan tränat GIF och det är ju möjligt att man vill satsa på en intern gammal GIF:are. JK är bra, så det vore kanske inte fel. Att man skulle lyckas få över ”Lillis” till herrsidan kan jag inte tänka mig. Det skulle ju vara ett rejält övertramp gentemot damlaget, även om man alltid brukar hitta någon slags ”vi är överens”-formulering i slutänden när sådant sker. Om ”Lillis” går till herrlaget så skulle det säkert bli ordning på laget. Han är en av få tränare som jag tror kan göra skillnad. Men nä, det vore hemskt synd om damlaget.
Damlaget

1. Ofelia Medhammar provar med Kristineberg/Rödsle. Har svårt att se att ett lag i samma division, som GIF dessutom kommer att mosa i derbyt kan locka. Tror det rinner ut i sanden.

Inga kommentarer: