9 november 2011

Silly Season - ge mig rykten och information (uppdaterad)

Frimånaden är snart här
Jaha, snart är frimånaden Silly Season här då alla kontraktslösa singlar är fria att rulla runt…eh…boll med vem som helst. Förr bytte pigor och drängar husbonde vid ungefär samma tid. Var man nöjd med sin husbonde så stannade man i regel längre än ett år. Var husbonnen snål och elak så bytte man förstås.

Jag är lite lömsk
Min avsmak mot allt vad transferfönster heter är allmänt omvittnad och ingen behöver tvivla på att jag står kvar på samma plats. Jag är helt enkelt lite lömsk mot alla som lämnar anrika GIF. Eller…jämfört med många sk supportrar i andra sammanhang är jag ju ett mildväder med solsken. Jag bara gnäller lite och önskar lycka till. Jag varken buar eller ropar okvädingsord efter den som flyr till en saggigare gräsmatta. Men jag har sagt det förut och säger det igen – det ska göra ont att lämna GIF. Samvetet ska gnaga i alla fall några veckor. Hjärtat ska blöda. Tankarna snurra. Och så har det också varit för några tidigare år. Det inger viss respekt.
Lite att tänka på...
Och det finns en del att tänka på som är lätt att glömma nu när man soliga höstdagar bara kan kasta sig in i bilen och med ett leende åka iväg på provträningar och träffa leende nya spelare som kanske inte ler lika mycket i sommar när du ännu inte har gjort ett enda mål i ditt nya lag. Eller om du råkar vara back - 90% av alla insläppta mål har tillkommit där du skulle ha hållit vakt. Tänk bara när man ska in i bilen en midvinterkväll när det är 20 minusgrader. Då är det bara att tjuvstarta träningen genom att skrapa varenda rutj-vel, för att sedan livsfarligt svettig och huttrande och på livsfarliga vintervägar leta sig fram till främlingslandet där den nya föreningens träningshall med mögelsporer ligger. Eller om den nya föreningens kommun är driftig - byta den varma vinterhallen hemma mot en vindpinad konstgräsplan där du riskerar att frysa ihjäl helt enkelt. Allt det där kan ju vara bra att känna till.

Skriv till mig
Egentligen kunde man slopa Silly Season helt och hållet och låta hela fotbollssystemet braka samman. Ur askan kan det kanske börja byggas ett nytt bättre system. Men nu är det som det är och det enda roliga är ju att man får skvallra fritt och gissa fel utan att behöva skämmas efteråt. Så skriv till mig på joni7229@gmail.com eller lämna en kommentar och berätta om GIF och Silly Season. Vilka stannar? Vilka flyttar? Vilka värvas? Vem blir ny tränare? Vill ha information både om herr- och damlaget. Du får gärna vara anonym.

Rykteslista som uppdateras kontinuerligt

Herrlaget in
Inga konkreta rykten, bara tramsrykten om Rampeltin.

Herrlaget ut
Daniel Wesslund - ryktas träna med Blomstermåla.
Idris Eliassi - ryktas att han ska träna med Blomstermåla och IFKO. Ihärdiga rykten säger att han kanske ändå stannar.
Ako Eliassi - lär träna med Timmernabben. Lär skriva på.
Martin N - lär träna med Timmernabben. Lär skriva på.
Johan Lagström - kan ev vara på väg till Timmernabben han också.
Daniel Wallin - kan komma att skriva på för Ruda.

Herrlaget klara
Stenfelt, Martin J och Oskar O.

Kommentar: Ser inte bra ut så här långt. Om detta skulle bli verklighet och att ytterligare spelare lämnar, vilket jag misstänker, så riskerar GIF att få en medelålder på omkring 17 år nästa säsong. Nu gäller det att jobba på och bygga och kanske till och med öppna plånboken. Timmernabben är alltså på gång igen!!! Om Wallin går till Ruda är det dock högst begripligt. Där lär han få speltid och dessutom bli en av lagets bästa och viktigaste spelare.

Damlaget in
Inga konkreta rykten

Damlaget ut
Ofelia Medhammar - ryktas att hon ska träna med Kristineberg/Rödsle. De blev väl imponerade när hon gjorde tre mål i matchen mot Rödsle B kan jag tänka. Senaste nytt säger dock att det, om det blir någon träning där alls, endast handlar om att hålla igång.

Kommentar: Oroväckande tyst om damlaget. Eller det kanske man ska se som något positivt. Skulle GIF förlora Ofelia så är det ju tveklöst en av lagets nyckelspelare som förloras. GIF har förvisso fler duktiga som kan sättas på mitten, men de är spelare av en annan karaktär. Men nu verkar det alltså inte så allvarligt som man först kunde tro.

8 kommentarer:

Anonym sa...

info Ako & martin N kommer att gå till nabben dom tränar där redan nu Wesslund till b-måla men det är ju ingen förlust :)hoppas nu att herrstyrelsen får ihop något bra för mönsterås herralag vore ju tråkigt om det inte blir något lag till nästa år satsa mera på b-lagsspelarna dom fixade ju bra ifrån sig i år plus dom underifrån !

Jonny sa...

Högst olyckligt om det blir så - ett djupt sår i backlinjen och ett sönderfallande mittfält, men jag är inte förvånad. Ett lag blir det nog, men risken är förstås att det blir en genomsnittsålder på 17 år och då väntar garanterat sexan 2013 hur duktiga de än skulle vara. B-laget gick ju bra så länge de hade många A-lagsspelare med. I så fall hade det kanske varit bättre att åka ner i sexan i år redan och få börja bygga från grunden. Nå, vi får hoppas på det bästa.

Anonym sa...

Ofelia Medhammar tränar inte med Rödsle och kommer hon träna med dem är det endast för att hålla igång!!!
Martin Nilsson lär skriva på för Nabben kanske även Ako och Lagström, Danne Wallin lär skriva på för Ruda.

Jonny sa...

Tack för infon. Jag uppdaterar inlägget med detta. Har fullförståelse för Wallin.

Anonym sa...

Oscar ryktas träna med Ängö

Jonny sa...

Där ser man. Han har ju annars kontrakt med GIF för 2012.

janne sa...

vad händer med spelare som Marre,lindqvist,?

Jonny sa...

Lindqvist har jag inte sett sedan sommaren, men jag vet inte vad det beror på. Marre brukar ju alltid vara med, men jag undrar om han inte tränar lite i Kalmar ibland, men jag kan ha fel. Men föreningarna brukar väl vara ganska generösa när det kommer till träningar.