3 december 2011

Förlorade debatter

Jag fick en fråga om jag någonsin har förlorat en debatt på bloggen. Jo, då det har hänt, men poängen med debatter är inte att vinna dem, utan att visa på flera möjliga vägar där argument och olika intressen vägs mot varandra. Sedan är det förstås så att en bra debatt också kan bli underhållande om kombattanterna använder språket på rätt sätt.

Men för att återvända till frågan – jag har under mina år på Mönsteråsbloggen mött en handfull debattörer som definitivt har haft mer på fötterna än undertecknad. Som debattör har man ofta åsikter om saker där man inte alltid hinner bli expert, och så dyker det upp någon som är mer insatt. Att i det läget vinna en debatt är svårt, men inte omöjligt. Men jag tycker om att bli pressad, hamna i hörnet och ändå försöka ta mig ut.

Mina favoritdebattörer genom åren är väl pseudonymen ”Andy”, "Bert" och så en återkommande anonym – låt vara att vi inte alltid varit oense. Ibland har man fått backa några steg och förlorat på poäng. Men knockouten väntar jag ännu på. Men om jag skulle drista mig att ge mig in på naturvetenskapliga ämnen eller ekonomi så är garden öppen.

Inga kommentarer: