3 december 2011

Nähä, den här gången var det inte jag...

Jag såg i dagens Barometern/OT att någon har anmält en misstänkt jävsituation i samband med en julkonsert i Mönsterås. Men den här gången var det inte jag som låg bakom anmälan.

Kulturnämnden arrangerar och nämndens ordförande är delägare i den fastighet där konserten skall hållas. Så var det om jag läste rätt. Nu hävdar Kulturnämndens ordförande att han anmält jäv och lämnat mötet (vilket i så fall måste framgå av protokollet, vilket jag inte hittar, men mötet skall ha hållits i torsdags så protokollet är inte utlagt än), och i så fall lär det inte vara jäv i juridisk mening. Ändå tycker jag det är bra att olika förhållanden kommer fram i ljuset. Helt snyggt ser det kanske inte ut ändå eftersom de andra i nämnden lär ha vetat att ordföranden var delägare, men då är vi mer inne på delikata moraliska gränsdragningar som avgörs av hur mycket kompisar de andra ledamöterna är med ordföranden. Av vikt är förstås också om ordföranden på något sätt varit involverad i ärendet innan han lämnade mötet. Men nu var det visst så att de som skulle uppträda önskade just denna lokal.

Hur som helst - det känns bra att fler än undertecknad håller ögonen öppna. Om nämnderna vet att medborgarna har koll på dem så kanske de anstränger sig lite extra för att sköta allt rätt.

Inga kommentarer: